Отговор: Кой е по-добрия Sony сервиз
Най-добре магазина да се оправя, те си знаят сервизите.
Иначе, наскоро отказа един hdmi на 49xh9505, и от техномаркета го изпратиха в Плевен, в Галакси мисля, че се казва.
Аз от Плевен го бях купил, но ми стана странно че чак там го пратиха от София…
Sent from my iPhone using Tapatalk
С ти пробва ли да го рисетнеш през бутоните на телевизора(без дистанц) или тотал не пали?
https://www.sony.co.uk/electronics/s...icles/00274122
Sent from my iPhone using Tapatalk
Даже не му свети диода отдолу в средата на екрана.
Винаги по-лесния начин е да се отнесе към сервиз,а не към търговеца.Търговеца може да забави с дни депозирането и съответно връщането на уреда от сервиза.Избягват се всички недоразумения и забележки по външен вид,комплектация и симптом на повредата.Сервизите с директен договор към производителите подлежат на сериозен контрол от тяхна страна и сроковете за ремонт са доста по-къси от законовия!Производителя държи и е в негов интерес,ремонта на повредения уред да е в най-кратки срокове и със съответно качество.Отделно сервиза взема под внимание датата на постъпване в сервиза,а не 2-5,10 дни преди това,когато е оставен в магазина.Всички протоколи за замяна се издават от сервиза,след одобрение от производителя,а не от търговеца!Съществуват ситуации ,при които 30дневния срок е изтекъл,или ще изтече скоро при търговеца,а в сервиза уреда е примерно на 7дни.Сервизната поръчка с всички атрибути:номер,дата сериен номер и модел,симптоми,комплектация и т.н си е документ за рекламация.Търговеца иска рекламацията на уреди да се отправя към него заради собствените си сервизни мрежи,от които печели.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Galactica
Винаги по-лесния начин е да се отнесе към сервиз,а не към търговеца.
освен когато в гаранционната карта е записано да се рекламира при търговеца :BigGrin затова и попитах автора на темата какво пише в неговата карта, но така и не получих отговор.
Нищо не пише. Тя е от Sony, записани са само данните за сервизите в България.