Отговор: Sony XR 65A83K - настройки
Няма оправия при 19.3?
При първият пуск на ТВ-то и КОДИ изписа, че има по нова версия - съгласих се и така си остана. Някаква идея защо и дали при по новота версия нещата ще са ок или не да я дочакам да "кацне":(?
ПП. Дайте линк с упътване за инсталация на 18.9 на Гугъл ТВ.
Цитат:
Първоначално публикувано от
JKanchev
Благодаря на колегата VanDan за оказаното професионално-практическо съдействие за разлика от това някой, кой какво чул или му разказали бабини дивитини!!!
В крайна сметка все още има какво да се желае - нали трябва да сме максималисти като купуваме най-добрата технология:BigGrin. Боря се още по линия настройките на картината, а именно движение на текст в долната част на ТВ при HD канали подадени през кабеларка, СТБ и приложение на ЕОН.
Също проблем имам и при настройването на КОДИ на Гугъл ТВ /Андроид/ където добавката, която "просвирва" торенти Елементум не сработва като следвам тези инструкции от github.com:
1. Add source `https://StefanIlchev.github.io/ElementumService` to Kodi; - тук всичко е ОК;
2. Copy service APK from source to device's storage and install it; - от Install zip file инстарирам plugin.video.elementum 0.1.860051
3. Install Elementum addon from source; - тук инсталирането се реализира автоматино като не е ясно защо, но да кажем би трябвало да не е проблем:confused:???
4. (Optional) Reinstall the addon from the added Elementum Service Repository and Kodi will keep it up to date. The APK once installed will update itself to match the addon's version. - тук ако може някой да сподели упътване как той прави въпросното Преинсталиране за да се ъпва addona понеже при мен признаци от преинсталацията няма и не съм сигурен дали е реализирана:029:?
В крайна сметка при стартиране на торент ми изписва : "Elementum it still starting up, give....."
И тези настройки /в Коди/ както и всички останали по линия на различните видове източници са от съществено значение за ефективно ползване на телевизора и не виждам как е възможно с "out of the box" да постигате положителни резултати като се надявам това да задовалява вашите очаквания, но при мен има какво да се желае.
Моля за съвети и коментари.
Е ти апк-то инсталира ли? Инсталира се апк, от андроида и зип от коди.
https://stefanilchev.github.io/ElementumService/
Този universal би трябвало да инсталираш.
Теглиш на флашка и инсталираш с файлов мениджър x-plore примерно.
Аз инсталирах на 65A8H приложението Stremio по съвета на колегата mozak по-нагоре.
Инсталира се на тв и на компютър. Единствено на компютър може да се инсталира addon Torrentio , след което се натиска SYNC ADDONS бутон в приложението на тв. На iphone не успях да инсталирам Torrentio.
Стриймва торенти без проблеми за сега.
Цитат:
JKanchev
И тези настройки /в Коди/ както и всички останали по линия на различните видове източници са от съществено значение за ефективно ползване на телевизора и не виждам как е възможно с "out of the box" да постигате положителни резултати като се надявам това да задовалява вашите очаквания, но при мен има какво да се желае.
Моля за съвети и коментари.
Ваше право си е да не ми вярвате.... но това не променя факта
Цитат:
tolostoi
Инсталирах само, че не през файлов мениджър, а директно заредих пътя във КОДИ по описаният начин тук отново на Светльо Илчев :https://github.com/elgatito/plugin.v...ent-1319477298
и от там .zip-а.
Първоначално ми изписваше грешка : "PermissionError 13" , след инсталацията сега ми изписва "Elementum it still starting up, give.....".
При теб има ли решение на проблема чрез инсталация с файлов м-р и то на Гугъл ТВ с андроид 10 и КОДИ 19.3???
Трябва да инсталираш апк-то, то е половината елементум, другата си я инсталирал. По спомен има проблем с правата в андроид 10 и нагоре и това апк (сървис) ги 'оправя' На сони не съм го слагал, но на боскс и филипс тв с андроид съм слагал и работи.
трябва да се инсталира и елементум бърст - когато се зарежда елементума трябва да ти предложи да го инсталира автоматично ако си разрешил нужните настройки
Преборих го и това при Коди и Андроид - благодаря за напътствията.
Сега стои въпроса с липсата на TrueHD при 19.3 Андроид:confused: - някакви съвети?
Цитат:
JKanchev
Преборих го и това при Коди и Андроид - благодаря за напътствията.
Сега стои въпроса с липсата на TrueHD при 19.3 Андроид:confused: - някакви съвети?
Може ли да поясните?
Пустиняка 19.3 не поддържа Dolby True HD звуков формат, което частично осакатява т.нар. хубав Андроид ТВ, което налага връщането отново на старият Бокс със Линукс, който е бетон от 5 години с 4к, LAN букса като хората за разлика пак от ТВ-то, и всичките звукови формати за Denon Reciver. Отпадането на СТБ ми бе все някаква утеха за 65" кеш докато се боря с настройките на картината от различните видове сигнали на доставчици:081:.
Но все ще се преживее/пребори някак нещата с Ваша помощ надявам се.
Чета из нета, че май се налага връщане към по стари версии на Коди?
Някой колега преодолял това препятствие на Коди със звуковите формати при Андроид и ползващ Мар33 добавка ако може да даде линк с напътствия?
Не знам, но аз си гледам с Коди верно официалната и всички звукови формати си вървят.
JKanchev, това не е ли на пастру и да се декодира от ресийвъра. И вече има значение дали имаш и eARC на ресийвъра, за да минава от ТВ към ресийвъра. И другото - не мисля че Коди е отговорно, а ТВ (устройството) дали поддържа определен формат.
Използвам системите от подписа, всичко е през eArc.
@VanDan мен ли имахте предвид че съм се "оправдавал" и от кое не разбрах :Д
Цитат:
VanDan
JKanchev, това не е ли на пастру и да се декодира от ресийвъра. И вече има значение дали имаш и eARC на ресийвъра, за да минава от ТВ към ресийвъра. И другото - не мисля че Коди е отговорно, а ТВ (устройството) дали поддържа определен формат. Май прекалено задълбаваш, за да си оправдаеш мисловно изхарчените пари. Там където имаш проблеми си пускай външния плеар. Аз не виждам нищо лошо в това.
Абсолютно ненужно поредно насочване на дискусията в друга посока, не ето все пак:
AVR-X 2600H
7.2 каналният 4K Ultra HD ресивър предлага 150W на канал, 8 HDMI входа и 2 изхода с eARC, 3D аудио формати - Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X и DTS Virtual:X®;
Нямам отправено запитване относно пари и цена - "Кеф цена няма" както самият ти много пъти си го писал и аз съм го чел през годините - също ненужен коментар, но все пак......
Няма задълбаване - има очаквания и необходимости, които трябва да биват покривани. Не аз да им слугувам, А те на мен:thumbsup:.
Благодаря за насоката относно ТВ устройството и неговата НЕ/Възможност да поддържа TrueHD - ще го проуча, но в официалният Коди форум се дискутира проблема да е в 19.3
За това попитах и исках съдействие.