6 Прикачен файл(ове)
Sony 50X81J изгорели/замръзнали пиксели
Христос Воскресе! Здраве и щастие за всички във форума.
Имам следния проблем със Sony 50X81J. Има изгорели или замръзнали пиксели(не разбирам много и не знам какво е). За щастие има още малко гаранция и ще звънна утре да попитам. Все пак някой може ли да предположи по снимките и минава ли това по гаранция?
Благодаря и поздрави!
Отговор: Sony 50X81J изгорели/замръзнали пиксели
ако няма видимо механично въздействие трябва да мине
Цитат:
Първоначално публикувано от
apmil4ev
ако няма видимо механично въздействие трябва да мине
Видимо няма. В мое присъствие също няма, но с 2 малки деца всичко е допустимо. Ще пиша след като видя как стоят нещата с гаранцията при eMag(от там е купен). Лошото е, че преди няколко седмици изхвърлих кутията и ще е трудно за пренасяне...
Цитат:
nikolov88
Видимо няма. В мое присъствие също няма, но с 2 малки деца всичко е допустимо. Ще пиша след като видя как стоят нещата с гаранцията при eMag(от там е купен). Лошото е, че преди няколко седмици изхвърлих кутията и ще е трудно за пренасяне...
Няма да го носиш, пиши в описанието на дефекта и при искането на сервиз, че ТВ-то е голямо и държиш техника да ви посети на адрес, при ТВ-та 99% е така .
Гаранционен случай - повече от 10 пиксела събрани в клъстер. Смяна на видеопанел.
Според мен няма да мине за гаранционен случай.
На първата и последната снимка ясно си личат хоризонталните линии по дисплея. На останалите - попадението в района на "замръзналите" пиксели.
Ако има и следи по защитното покритие отвън на екрана - работата е ясна. Нова матрица или телевизор - което е по-евтино.
Успех с решаването на проблема!
По защитното стъкло няма наранявания. Ще пиша след сервиза, да кажа, дали е минал по гаранция.
според мен произхода им е от механично въздействие а не електрическо :Google:
Цитат:
apmil4ev
според мен произхода им е от механично въздействие а не електрическо :Google:
И на мен ми прилича повече на това, но съм длъжен да пробвам по гаранция. Казаха, че ще го пращат в Румъния. Дано не го дотрошат... :)
Цитат:
nikolov88
И.... Дано ДА го дотрошат... :)
и сменят с нов :thumbup
Ъпдейт по мойта тема с пикселите. В четвъртък изпратих към еМаг с куриер и днес получих становище, че се връща наобратно със становище "замяна на продукта (няма налични части)". Та...за щастие мина по гаранция.