Отговор: Sony телевизори 2026 (инфо в първи пост) - дискусия
Тази Bravia е ясно, че ще е добра, но и цената и ще е доста солена. Сигурен съм, че ще е по-скъпа от G6 и S99H, което автоматично ще постави модела на заден план при един евентуален избор на флагман. С оглед на факта, че това може би са последните телевизори на Sony, ще си заслужава човек да се бръкне, стига да е фен на марката.
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Тази Bravia е ясно, че ще е добра, но и цената и ще е доста солена. Сигурен съм, че ще е по-скъпа от G6 и S99H, което автоматично ще постави модела на заден план при един евентуален избор на флагман. С оглед на факта, че това може би са последните телевизори на Sony, ще си заслужава човек да се бръкне, стига да е фен на марката.
Няма значение, кой произвежда и асемблира телевизорите. Sony от над 10 години няма собствени фабрики. Продаде ги...
https://www.bgr.com/2171977/who-make...tvs-and-where/
ето ти и тази на Foxconn , където асемблират моделите за Европа
https://www.google.com/maps/@48.3263...oASAFQAw%3D%3D
Намерих информация за споразумението между Sony и TCL за съвместната компания Bravia Inc. (пълният договор не е публично достъпен, както е обичайно за такива корпоративни сделки, но има официални прессъобщения и детайли).
Ключови факти за сделката:
- Дата на MOU (споразумение за намерения): 20 януари 2026 г.
- Дата на окончателните (definitive) споразумения: 31 март 2026 г.
- Нова компания: Bravia Inc. (планирано име, потвърдено в много източници).
- Собственост:
- TCL — 51% (контролиращо мнозинство, оперативен контрол).
- Sony — 49% (запазва значително влияние).
- Стойност: TCL плаща на Sony около 75.4 милиарда йени (около 474–475 млн. USD), с възможни корекции според нетен дълг и оборотен капитал. Общата enterprise value на бизнеса е около 102.8 млрд. йени (~650 млн. USD).
- Старт на операциите: Април 2027 г. (след регулаторни одобрения).
Какво включва сделката?
Sony прехвърля своя home entertainment бизнес (Bravia TVs, професионални дисплеи, проектори, home audio продукти като home theater системи и др.) в новата компания. Новата компания ще се занимава с:
- Разработка и дизайн (Sony запазва ключови технологии за картина и звук).
- Производство, продажби, логистика и поддръжка (използвайки силите на TCL — мащаб, верига на доставки и дисплей технологии).
- Продуктите ще продължат да носят Sony и Bravia брандовете.
Sony ще създаде изцяло своя дъщерна компания (Preparatory Company), в която TCL ще се включи с 51%.
Официални източници
Пълният текст на договора не е публикуван публично (има само обобщения в прессъобщенията и регулаторни filings).
Цитат:
casal
Браво, РГБто минимед им е перфектво!
Но като blooming май е под нивото на X11L. Двата са на подобна цена в Германия за 85 инча, над 5k евро.
Странна е тази близост в цената. Немците кое ли ще изберат?
Само немците ли? И на мен не ми е нормално това да струва колкото Sony. В Китай със сигурност ще си купят тяхната стока, но извън Китай....
X11L вероятно ползва по-скъп панел и ако Сони пуснат нещо подобно, то ще е с по-висока цена. Донякъде са и различен тип тв-та двата модела.
А това ревю на Bravia-та в reddit има малък ъпдейт - казва че в гейминг режим димирането реагирало по-бавно от което се забелязвало допълнително размазване.
Sony си имат недостатъци от край време и въпреки това не знам да има по-добро. Относно X11L, може и да е с по-добър панел, но цялостното качество не ми се вярва да е като на Sony.
Тъкмо го похвали като oled killer и ако не го оправят с ъпдейт, ще блести повече за филми.
Цитат:
CubanLinx
Sony си имат недостатъци от край време и въпреки това не знам да има по-добро. Относно X11L, може и да е с по-добър панел, но цялостното качество не ми се вярва да е като на Sony.
Догодина ще видим първите модели след придобиването на дял от TCL . Тогава е интересно какво ще е качеството на Sony .
Едва ли ще се промени нещо и повечето хора ще продължават да ги знаят като две отделни марки. Идеята е да не се тръби много и утвърденото да продължава да държи по-високи цени.
Цитат:
casal
човека е описал фундаменталните недостатъци/преимущества на двата вида матрици ,все едно открива топлата вода .. явно не чете достатъчно ревюта
Цитат:
CubanLinx
Само немците ли? И на мен не ми е нормално това да струва колкото Sony. В Китай със сигурност ще си купят тяхната стока, но извън Китай....
За китайска версия с китайската цена става.
Кви си тия китайчета и при телефоните за 2-3000 лв?!;) За 1000 лв се прежалваш с китайската версия и недостатъците.
Цитат:
casal
Но като blooming май е под нивото на X11L. Двата са на подобна цена в Германия за 85 инча, над 5k евро.
X11 не е РГБ.
Точно и затова B9M2 трябва да се сравнява с RM7L, който е далеч по-евтин