Отговор: TCL телевизори (инфо на първа страница)
Румънците доста дефетки откриват в матриците при C74 . Същото беше и C73.
Къде ги произвеждат тия сбиртоци трето качество, че дори им искат над 1000лв ?!:thumbdn:
В превод: Цитат:
На третия телевизор съм, сменени са 2. Първият имаше удар в рамката на екрана. Вторият имаше петно по екрана. На третия телевизор картината е ок, само когато си пред телевизора. Когато погледнете отстрани, картината е доста лоша.
https://i.postimg.cc/prdSmXbV/image.png
Някой подкарал ли е звук и картина през аналоговият вход, който всъщност е 3,5 mm жак, или само при мен (55с815) е проблема?
Цитат:
Първоначално публикувано от
ogibo
... аналоговият вход...
А да не би да е само ИЗХОД, и то само за звук (слушалки)... ?
Цитат:
ogibo
Някой подкарал ли е звук и картина през аналоговият вход, който всъщност е 3,5 mm жак, или само при мен (55с815) е проблема?
Ползвам оптиката на С805 и звука е кристален
Пробвано е. Не е изход, а за слушалки си има отделен изход.
Оптиката и аз си я ползвам. Трябва ми аналогов вход за да свържа един видео касетофон. През антенният вход става мармалад с кабелната в комплект.
Сега поръчах преходник като този от първият линк, макар че имам кабел направо с мъжки чинчове към 3.5mm. Това от вторият линк го имам и в момента ползвам него, но не съм доволен.
1.Провери с мултиметър твоя кабел кой чинч на кой контакт на 3.5 jack излиза.
Защото това е по-добрият вариант. Освен, ако не ти се занимава да си направиш сам кабел с качествени кабели и букси.
2.Сравни измереното със схемата от линка (последната снимка отляво) дали съответства за TCL.
Ако има някакво разминаване, просто си надписваш чинчовете на кой сигнал съответстват и си ползваш кабела.
3.Не забравяй да провериш и екранировката (Ground) дали е на правилното място и е изправна!
Това важи за всякакви съединителни кабели!
Цитат:
Gena_bs
2.Сравни измереното със схемата от линка (последната снимка отляво) дали съответства за TCL.
Ако има някакво разминаване, просто си надписваш чинчовете на кой сигнал съответстват и си ползваш кабела.
Въобще не си и помислех че ще има (в добрият случай) два стандарта. Кабелът който има не става. Разменен е видео с маса о към 3,5 mm -вият жак. Чакаме доставката от Китай.
Това не е стандарт.
Всеки си прави вече каквото иска просто!
Здравейте колеги (бивш колега съм от 15 години се занимавам с промишлена електроника и автоматика). Имам нужда от помощ за избор на телевизор насочил съм се към TCL55C825/TCL55C835/TCL55C845 и евентуално Sony KD-55X85L.Везната се накланя към бюджетния TCL55C825 налични има две бройки и двете са мостри, единият е мостра от около месец. Другата опция е сонито но пък цената е доста по-висока. Четох доста във вашият форум и като че ли добрите отзиви за TCL55C825 са повече отколкото за другите два модела. Телевизора ще се използва за гледане на телевизия, филми и евентуално филми със субтитри от флашка.
Първите два са стари модели и не са препоръчителни. Би трябвало избора да е между 55C805 или 845 според бюджета ... или Сони-то :)
Благодаря колега гръмнах TCL 55C805, първи впечатления :thumbup . Сега ще мисля и за един саундбар TCL.
Цитат:
Pepi Petrov
Благодаря колега гръмнах TCL 55C805, първи впечатления :thumbup . Сега ще мисля и за един саундбар TCL.
Много ли му е зле звука ? На моя C735 не ми допадна и му боднах през eARC един JBL BAR 300 5.0, че исках да е без субуфер. Преди това мислих също за TCL и харесах TS8132, но той е 3.1.2.
На C805, звука му е адекватен за гледане на ТВ. Над средното като чистота. За филми, задължително външно озвучаване.Било то саундбар със субуфер, активни тонколони, стерео усилвател/AV ресийвър +OT
Бюджетни модели саундбар:
https://www.technomarket.bg/kino/tcl...ndbar-09212402
https://www.technomarket.bg/kino/sam...ndbar-09216909