Проблем с TCL 32S615 и приемник от A1
Здравейте,проблемът е следния:
Когато се включи приемникът за интерактивна телевизия от А1 в който и да е от двата hdmi входа на телевизора,
се появява сигнал за около 2 секунди,след което екрана става черен за около7-8 секунди и пак сигнал за 2 секунди
и така непрекъснато.
Като включа твбокс работи без проблем и в двата входа.С друг телевизор приемникът от А1 работи без проблем.
Рестартирах всичко по няколко пъти,сменях hdmi кабели няколко и все едно и също.
Техник от А1 смени приемника и пак не работи.И той не можа да се справи.Със сигнала до приемника всичко е ок.
Телевизора работи с други устройства,но с тези приемници не.Приемникът работи с друг телевизор,но с този не.
Какъв може да е проблемът?
Отговор: Проблем с TCL 32S615 и приемник от A1
Вероятно телевизорът не може да се справи със сигнала подаван от приемника - има някаква несъвместимост.
Виж настройките на приемника за изходящ сигнал и пиши какви са възможностите за настройки. (YCbCr или RGB)
Цитат:
Първоначално публикувано от
mememe
Здравейте,проблемът е следния:
Когато се включи приемникът за интерактивна телевизия от А1 в който и да е от двата hdmi входа на телевизора,
се появява сигнал за около 2 секунди,след което екрана става черен за около7-8 секунди и пак сигнал за 2 секунди
и така непрекъснато.
Като включа твбокс работи без проблем и в двата входа.С друг телевизор приемникът от А1 работи без проблем.
Рестартирах всичко по няколко пъти,сменях hdmi кабели няколко и все едно и също.
Техник от А1 смени приемника и пак не работи.И той не можа да се справи.Със сигнала до приемника всичко е ок.
Телевизора работи с други устройства,но с тези приемници не.Приемникът работи с друг телевизор,но с този не.
Какъв може да е проблемът?
На мен ми мирише като на поведението на моя 40ES560. При default настройките, приемника подава сигнал 1080p на 50Hz, което явно не е точно така защото телевизора я бърка с такава на 60 Hz и поради някаква причина не може да се справи със сигнала. Явно STB-то не подава точно такъв сигнал какъвто казва. При мен решението е да го държа на 1080i на 50 Hz, което оправя нещата, само докато не спре тока и STBто се върне към автоматичната резолюция и трябва да влизаш пак да я сетваш на ново.
Пробвай със смяна на резолюзцията и дай знак дали се е получило.
Поздрави!
Здравейте отново.Не успях да пробвам настройките на приемника,тъй като докато отида до родителите на жена ми(телевизорът беше у тях в провинцията)те са го върнали и са взели Сони.
С него всичко е на ред.
Благодаря на отзовалите се.