колега аз съм с TOSHIBA REGZA VL748G и имам същия проблем цял месец се мъча и чета форуми но никакъв резултат за сега ако някои може да помогне и аз ще съм благодарен
Преглед за печат
колега аз съм с TOSHIBA REGZA VL748G и имам същия проблем цял месец се мъча и чета форуми но никакъв резултат за сега ако някои може да помогне и аз ще съм благодарен
Доста малко отзиви срещнах за TOSHIBA 42RL833G -> http://technomarket.bg/products/0910...shiba-42rl833g
Има ли някакво реално преимущество, освен мрежовите възможности, спрямо TOSHIBA 42SL738G? -> http://technomarket.bg/products/0909...shiba-42sl738g Интересува ме най-вече качеството на възпроизвеждане на филми от компютър/медиа плеър.
Днес мисля да отида да го видя и на живо. Цената уж е тази само до следващата седмица - после не се знае дали ще се вдигне наистина.
Двата модела имат основни разлики като единствено еднакви са типа матрици ,които ползват S-IPS на LG.
42RL833G няма 100хц , но иначе има Resolution+ , Auto View(автоматично настройване на картината според осветеността на помещението ) все функции ,които липсват в 42SL738G , който пък има 100хц-Activ Vision M100 .
Така или иначе 100 Hz не са ми нужни за гледане на филми. Всичко останало е в плюс на 42RL833G, още повече щом и матриците им са еднакви. :smiley:
Защо ми се струва, че цената на 42RL833 беше 850 лв. в Карфур? Или го бъркам с друг модел?
Благодаря за отзива, аз понеже винаги деактивирам Windows Firewall-a и не мислех, че е от него, но след като спомена и след многото мъки да детектна телевизора се сетих, че съм със смарт секюрити на нод32 и е възможно той да ми блокира кънекшънъ към сървъра - естествено така се и оказа :SЦитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
След като отворих и конфигурирах нод32 вече безпроблемно ми се появи WiFi то на телевизора и го детектнах, за настройки пробвах с телевизор на Philips 1080, но неможе да се разпъне на 100% по площта на екрана - винаги остават около 3 см отгоре, отдоло, отляво и отдясно, затова се спрях на настройките за Samsun 1080, те каточе ли засега ми допадат най-добре, малкото HD върви безупречно кристален образ и няма както във форумът по-горе се оплакват зелена черта, ноо тя се появява като пусна някой филм в .avi контейнер. Явно при транс кодирането се презасича малка част от долната картина и от там се явява зелената черта в горната част, не съм сигурен може би това да е в зависимост от резолюцията дали ще е p или i нз честно казано, ще си поиграя и ако намеря решение ще публикувам за който го интересува (макар, че засега лично мен не ме дразни мн тази зелена ивица) още веднъж благодаря и успех на всички :)
Значи след като инсталираш медиа сървъра отиди в настойки от там -> в ляво от бутоните избери "сървър" (или както е на руски "сервер"). в прозореца ти отваря менюто за настройка на сървъра, в него има два списъка. Единият е списъкът със сървърът от който като дадеш на бутона "поискай" (Руски: "Поиск") ти отваря прозорец в който трябва да бъде детектната лан картата на компютърът ти - от който ще стартираш сървърът (показвт ти се IP-адресът и МАС-адресът на ЛАН картата ти) избираш съответната лан карта и даваш ОК. Вече в списъкът със сървъру трябва да фигурира твояата лан карта и пред името и трябва да има една зелена точица с което се индицира че се използва тя. Вторият лист е клиентският лист, от него като дадеп пак на бутона "Поискай" ("Поиск") ти отваря нов прозорец на който пак натискаш върху бутона "Поискай" ("Поиск"), чакаш съответното време да сканира и след като завърши ти показва на листа със детектнатите устройства IP-адресите и MAC-адресите им също както и наименованието, но то не е от такава важност. Намираш IP то и МАС адреса съответстващ на това на Телевизора ти (т.е. това е телевизорът ти) и цъкаш на иконката която прилича на знака Б.1 забранено е влизането :D и след като натиснеш там тя се променя на зелена иконка с тикче, следоватено осъзнаваш че това е било тире на червен фон :D хаха както и да е шегите ми може би са досадни затова да продължим напред. След като си избрал телевизорът даваш на Ок и вече и във вторият списък се появава името Ип адреса и мак адреса на устройството (телевизоръ) което ще комуникира със сървърът. Това е даваш Ок рестартираш сървърът и вече от телевизорът с бутона от дистанционното "Media Player" (намиращ се под цветните бутони) стартираш плейъра и избираш филми след което трябва да ти се покаже името на сървърът и ако имаш и забодена флашка ще ти се покаже и тя. избираш сървърът и от там натам вече действаш.Цитат:
Първоначално публикувано от панов
Ако при детектването на клиенти от вторият списък не ти открие нищо, а през телевизора пускаш YouTube, то значи проблемат е в компютърът ти и най-вероятно е идентиче като моят - я пуснат файър уол, я някоя антивирусна която пречи за комуникацията между 2те устройства. Успех
@hristoslav2 още веднъж благодатя, че ме накара да си отворя очите :)
Да не се бъркаш с LG 42LK430?Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Иначе, архив с брошурите на Карфур има тук - http://promooferti.com/?s=%D0%9A%D0%...84%D1%83%D1%80
Довечера ще ги прегледам за всеки случай, сега нямам възможност.
Много благодаря изключих всичко и телевизора и компа се видяха сега ми изпива грешка възпр.носител но ще го разцъкам довечера :ole
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310157480[/time]_________________________________________________
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310154318[/time]_________________________________________________
КАРТИНАТА Я ДОКАРАХ И Е ПРИЛИЧНА но със субтитрите имам проблем още веднъж благодаря вече си мислех че има проблем с телевизора
Аки си направл стъпките както в началото на тази тема пише за субтитрите, а именно:Цитат:
Първоначално публикувано от панов
- да си направиш папка в която да сложих субтитрите и те да бъдат със същото име както филма
- от програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтъитри ако няма и посочваш папката където се намират.
и вече си намерил подходящите настройки, за да не ти дава грешка от рода: "гръшка възпроизвеждане носител"
то значи всичко е ок.
В зависимост от избраните настройки за телевизор сигурно си забелязал, че менюто на сървъра изглежда различно
(става въпрос за менюто през телевизора - чрез което си пускаш филмите, музиката, снимките), та идеята е, че независимо от изгледа след като избереш филми и си избереш съответно филмът който искаш да гледаш, то той се появава в папка в която има други папки и най-отдолу ти излиза филма.
Е някаде из всичките тези папки трябва да има папка с име "настройки", като влезеш в нея трябва да има "субтитри" и от там като влезеш си избираш да са пуснати.
След като го маркираш и то се опитва да ти възпроизведе филма, ама пак казва "грешка възпроизв. носител" не му обръщай внимание, просто дай назад да излезеш от папката за субтитри и настройки и си пускаш вече филма, като той съответно трябва да бъде вече със субтитри.
Успех ;)
Привет на всички пишещи и четящи този полезен форум.
Имам едно въпросче и ще помоля за малко помощ. Как да си настроя Тошибата, че нещо смених приемника на HD от Булсат и настройките отидоха по дяволите. Сега картината е малко нерелна от към цветове и т.н.
А и всеки път ли трябва да променям резолюцията на картината: Wide, Super Live, Native и т.н. , когато сменям каналите? Някои канали са широки, други тесни... странна работа. :)
Благодаря.
Като зададеш базовите настройки за картината не ти ли харесва как излиза изображението?
Иначе да, всеки път трябва да си променяш резолюцията в зависимост от това как най-добре ти допада даденият канал - между wide, super live...
това е така понеже самите канали имат различна резолюция в случаите когато тя е съответстваща на разделителната способност на ТВ-то, то е добре да си седеш в режим "естествена", в другите случаи аз ти препоръчвам "супер жив" защото разтяга картината така че съотношението да се запази и да има максимално разтягане и минимално рязане.
Не, базовите не ме кефят, но мисля, че успях да достигна някакъв добър варинат като си поиграх. Доста неща ръчках. :) Сега съм на Стандарт със собствени настройки.
Колкото до това... за каналите, кофти. Е то ясно, че съм на Супер лайв, защото иначе другото е с ужасни черни черти в ляво и дясно. Само на ХД каналите е малко разтегнато, но си го намествам. Надявам се скоро да поработят над това и да оправят резолюциите, за да не си играем всеки път с дистанционното на телевизора.
Благодаря за отговора.
Не си казал какъв модел е. На 40vl748 има автоматичен режим, който сменя режимите между super live и wide screen в зависимост от съотношението на канала.
П.с. сега видях, че става въпрос за допълнителен приемник. няма ли начин да се ползва сателитния приемник на телевизора(ако има такъв)?
Оправи си настройките в "дръвчето" на Булсатя -за ХД канали "без корекция" ,за СД канали "с корекция" и задай на настройки ТВ "16:9".
Приятел кажи с каква програма и в каккъв формат си конвертирал филма за да ти тръгне на 42RL833G защото и аз купих вчера такъв телевизор заради промоцията. Снощи си играх и свалях от арената филми във формат HDTV и H264 но нищо не става не тръгват вижда папката но неразпознава файловете. Дай съвет какво да правя. Или да взимам един медия плеар и ще става най-лесно.Цитат:
Първоначално публикувано от Gurk0