Отговор: Моят Toshiba 42HL833G.
Добре, ако изкарам звука през изхода за слушалки, с какви парамитри трябва да са говорителите ?
Това зависи от ползвания усилвател , а не от изхода , който ползваш .
а не може ли директно от изхода за слушалки към високоговорители ?
И кой ще усили сигнала тогава ?
Re: Моят Toshiba 42HL833G.
В повечето случаи изхода за слушалки е 'универсален' (да ме прощават аудиофилите, знам че не съм прав) и поддържа товар от 16 до 2000 ома, така че директно без делители/предусилватели/коректори в Line-In на касетофона би трябвало да стане същото, което в момента ти е (сега ти е към Line-Out през SCART-а). Проблема, според мене е, че цифровото съдържание го водят за HDCP защитено с DRM (дори да не е) и съм сигурен и че не вадят и картина през SCART изхода при цифрово съдържание. За слушалковият изход - едно 3.5мм към 2 чинча кабелче (евтини са, а и може и 'направи си сам') и ще стане 99.9%. Лек недостатък е, че при повечето ТВ има отделно регулиране на звука през слушалките и може да се наложи или да скачаш да връткаш волюмето на касетофона (предполагам няма си негово дистанционно) или да се ровиш в менютата на ТВ за "headphone volume", като нормалното Mute може да не заглушава изхода за слушалки (на моят ТВ е така).