TOSHIBA 40TL938 или SAMSUNG UE-40EH6030 ?
Здравейте, колебая се между тези два модела телевизори - TOSHIBA 40TL938 и SAMSUNG UE-40EH6030?
Кой според вас е по-добрият вариант? Какви са плюсовете и минусите на двата модела? Заслужава ли си малко по-високата цена на Самсунга?
Отворен съм и за други предложения, бюджетът ми е около 900 лева.
Благодаря предварително за помощта!
Отговор: TOSHIBA 40TL938 или SAMSUNG UE-40EH6030 ?
Не знам за тошибата как е но аз съм си набелязал въпросния самсунг за спалнята...
Масово тошибите са с панели на Samsung, т.е. от гледна точка на качеството на картината няма да видиш особена разлика. Вземи в предвид следните неща:
За тошибата:
Софтуера на тошибата е доста по-скапан(ако може така да се произнеса)
-Бавно работи в смарт менюто(Toshiba places), уеб браузъра бива, но няма флаш плеър. Youtube приложението става.
-Активно 3D е, но няма очила в комплекта - т.е. предвиди си едно 50лв да си купиш 1бр очила :)
-Медия плеъра на тошиба има известни проблеми със субтитрите на кирилица - чете, но трябва да са SRT и предварително да си ги направиш UTF-8 енкодинг.
За самсунга:
-Не е смарт(няма Smart hub, отворен браузър и т.н.), но пък има LAN вход и достъп до Explore 3D приложението, т.е. може поне един DLNA да си изградиш :)
-3D с 2бр активни очила в комплекта, а за 69лв може да си закупиш още 2бр.
-Бърза работа в менюто и доста по-опростено, смяната на каналите също е значително по-бърза.
-Добър медия плеър - чете всички формати, поддържа DTS и няма проблеми със субтитрите на кирилица.
Моето лично мнение е да дадеш някой лев отгоре, но да си вземеш Самсунга, или пък изчакай някоя нова промоция :)
Може да се огледаш и в 40F6100, който е пряк наследник на EH6030 ;)
Поздрави!
И аз съм със Самсунг в нас и го препоръчвам с две ръце!
40F6100 с Direct LED ли е?!?
Много е тънък (т.е. надали е Direct LED) и няма DLNA - което не ми изглежда да е пряк наследник на EH6030...
Здравейте!
Споделете, ако имате опит, защо Play Station 3 работи със закъснение на Тошиба LED 40TL938? Каво трябва да се направи за подобряване на реакцията?
Благодаря предварително!
Включи "game mode" - ако няма изключи всякакви "подобрители" . При някои марки тв има значение дали HDMI входа е обозначен (РС) или е преименуван ("игра" , "РС") . На моята Тошиба не усещам лаг . :Drinks: