Отговор: Toshiba телевизори (инфо на първа страница)
Цитат:
Първоначално публикувано от
gurcayy
Май предпразнично си попрекалил със сръбското и чашката :)
Опитвам се да попрекаля с чашката, но битовия алкохолозъм не се получава без компания. Иначе се радвам искрено на турския ентусиазъм за конкуренция на КНДР. Де и ние в БГ да го правехме, ама освен да се оплакваме и изхождаме в кафяво, за друго не ни бива за съжаление. Корейците никак не са за подценяване. Разбирам прекрасно, че изнасянето на производството на изток с евтината работна ръка ще допринесе за натрупване на огромни печалби на разни еврофирми, но това е положението за момента. Имам един японски телевизор на Sony Trinitron от 1984г. и все още работи гадта - не се предава и дори не си променя с времето картината! Имах и едно гадно кинескопско стерео Sony закупено от Германия, дето също щях да му се радвам векове, но ми го откраднаха... Явно слънцето наистина огрява от изток:)! За нашата съседка Турция също имам добри впечатления - едно 32 инчово лед телевизорче Crown го малтретирах нон стоп в продължение на 12 години и разбира се, се предаде в ръцете на съпругата :BigGrin. В края на краищата тези телевизори са едни консумативи и най-важното е да носят удовлетворение на собственика им. Колкото е по-ниска цената и по-високо качеството, е добре за купувача. Имаше една поговорка за рая, ама наздраве!:ole
Цитат:
vdsvicky
Радвам се, че Philips-те които съм си ги закупил са произведени в Унгария, щото от януари тази година марката мести производството си в Китай. Извинявам се, но забравих, че всичко което не е произведено в Китай, не е марково! Също забравих и защо се търсят саудбари за телевизорите дето са произведени в КНДР... От ЕГН-то ще да е.:) Всичко квалитетно е произведено в КНДР и нЕма нищо висше. Че дори и цените им вече надминават европейските за едно и също нещо произведено в различни фабрики от тяхните. Все пак има и положителна черта де - изкарват си гаранцията и до там..., но и тук разбира се няма лощо, щото след няколко месеца се пръква "нова" технология с ново гръмко име и телеманияците фукват.... Очаквам скоро някой да се досети, че стените на един апартамент, вместо традиционната стена от тухла и вар, да се изгради от телевизионни екрани.... Признавам си, че слънцето изгрява от изток!
Идеята ми че всички ТОП марки (Поне топ 5 , дори Сони правят ТВ-та си в Китай и Индия ) сглобяват ТВ-та си за Европа в Полша или Китай, малка част са в Унгария или Чехия, така че ако не искаш ТВ от там.. ще ти е много трудно!
Относно QA4263DG, отзивите за него към момента са супер противоречиви, нашумя поради ниската си цена. QLED, Android , брандиран с популярна марка.. 55 инча за 699, какво му плащаш!? Но от това което чувам, много малко хора решават да го закупят и по скоро впечатленията са отрицателни от колкото обратното.
Един мой познат бе хвърлил око на 55", но след като го е видял на живо е магазина, ми каза че картината била потресаваща, в лошия смисъл на думата. Разбира се това може да се дължи на много неща, от неподходящи или грешен избор на настройки, забравени включени сензори или еко-режимим но може и просто ТВ-то да не е толкова добро колкото ни се иска, ти си един от първия който казва нещо хубаво за него.
Ще се радвам ако някой друг също спорели опита си с този телевизор, защото на този етап аз трудно бих го препоръчал.
Цитат:
vdsvicky
Радвам се, че Philips-те които съм си ги закупил са произведени в Унгария, щото от януари тази година марката мести производството си в Китай. Извинявам се, но забравих, че всичко което не е произведено в Китай, не е марково! Също забравих и защо се търсят саудбари за телевизорите дето са произведени в КНДР... От ЕГН-то ще да е.:) Всичко квалитетно е произведено в КНДР и нЕма нищо висше. Че дори и цените им вече надминават европейските за едно и също нещо произведено в различни фабрики от тяхните. Все пак има и положителна черта де - изкарват си гаранцията и до там..., но и тук разбира се няма лощо, щото след няколко месеца се пръква "нова" технология с ново гръмко име и телеманияците фукват.... Очаквам скоро някой да се досети, че стените на един апартамент, вместо традиционната стена от тухла и вар, да се изгради от телевизионни екрани.... Признавам си, че слънцето изгрява от изток!
КНДР - е т.н. Северна Корея. Там нищо не правят.
КНР - е Китай. Там много работи правят.
Какво си искал да напишеш покрай сръбските радиостанции.
Цитат:
vdsvicky
Опитвам се да попрекаля с чашката, но битовия алкохолозъм не се получава без компания. Иначе се радвам искрено на турския ентусиазъм за конкуренция на КНДР. Де и ние в БГ да го правехме, ама освен да се оплакваме и изхождаме в кафяво, за друго не ни бива за съжаление. Корейците никак не са за подценяване. Разбирам прекрасно, че изнасянето на производството на изток с евтината работна ръка ще допринесе за натрупване на огромни печалби на разни еврофирми, но това е положението за момента. Имам един японски телевизор на Sony Trinitron от 1984г. и все още работи гадта - не се предава и дори не си променя с времето картината! Имах и едно гадно кинескопско стерео Sony закупено от Германия, дето също щях да му се радвам векове, но ми го откраднаха... Явно слънцето наистина огрява от изток:)! За нашата съседка Турция също имам добри впечатления - едно 32 инчово лед телевизорче Crown го малтретирах нон стоп в продължение на 12 години и разбира се, се предаде в ръцете на съпругата :BigGrin. В края на краищата тези телевизори са едни консумативи и най-важното е да носят удовлетворение на собственика им. Колкото е по-ниска цената и по-високо качеството, е добре за купувача. Имаше една поговорка за рая, ама наздраве!:ole
Мда, имаше едни издръжливи моделчета в началото когато турчетата зарибяваха пазара, ама от тогава много вода изтече.
Здравейте,
става въпрос за модела 50QA4263DG
Когато съм в еон приложението и гледам цифрова тв, при натискане на бутона за настройки от д.у не става нищо.
Някой има ли същия проблем?
незнам как така да си настроя картина звук и тн.
Цитат:
sony 1
Мда, имаше едни издръжливи моделчета в началото когато турчетата зарибяваха пазара, ама от тогава много вода изтече.
Засега телевизорчето си работи прекрасно и не забива. Не засича образа и определено е добре цветово. Не е върха на сладоледа, но за тия пари си е бинго. Искрено се надявам да изкара повече от двете години гаранция, но и да не изкара, то няма за какво да съжелявам. 650 лева за 50 инча ТВ разделено на две години е 0,89 лв. на ден. От баничката ли да се лиша!? :) Сравнен с Финлукс или Краун и други кучи марки е в пъти по-добър. Пък и звукът му е добър. Що да плащам на Сони само за едната марка излишни пари! Пък и след дори една година ще има още по-добри модерни телевизори! Засега си е екстра и единственото неудобство е, че трябва да се гледа фронтално, иначе мазало.
Здравейте! Търся мнение относно телевизор Toshiba 32LA3B63DG full hd с андроид 32" за детска стая и спалня! Интересуваме могат ли да се гледат нормално филми през интернет и да се прехвърля без засичане от телефон/таблет филми?! И изобщо как се държи? В момента е на 339лв и се чудя да взимам ли два за детската и спалнята! Благодаря предварително.
https://post.smzdm.com/p/a2xw25k7/
превод
https://post-smzdm-com.translate.goo..._x_tr_pto=wapp
https://www.lesechos.fr/tech-medias/...confus-2042557
https://toshiba-tv.com/bg-bg/all-tv
https://toshiba-tv.com/de-en/all-tv
Как да разчетем моделният код ?
Пример Toshiba 55QA5D
55 - размер на екрана в инчове
Q - технология и резолюция на дисплея
- X - ОLED
- Q - Quantum dots LCD
- U - Ultra HD LCD
- L - Full HD LCD
- W - HDReady LCD
A- тип смарт
- A - Android
- F - Amazon Fire TV
- V - VIDAA OS
- K - Linux - Toshiba Smart
5 - серия
- 7 -
- 6 -
- 5 -
- 4 -
- 41 -
- 42 -
- 3 -
- 33 -
- 2 -
- 20 -
- 22 -
- 23 -
- 1 -
D - година на модела
- A - 2019/2020
- B - 2020/2021
- C - 2021/2022
- D - 2022/2023
- E - 2023/2024
6 - тунер и дизайн /варираща скала в рамките на класа на шасито/
- 7 - DVB-T/T2/C/S/S2
- 6 - DVB-T/T2/C/S/S2
- 5 - DVB-T2 - Freeview HD
- 4 - DVB-T/C/S/S2
- 3 - DVB-T/C
- 1 - DVB-T2/C
- 0 - DVB-T/C
3 - варианти на корпуса и цвета - изключителни модели предоставени на дилърите
- 8 -
- 7 -
- 6 - титан
- 5 - черен пиано лак
- 4 - бял корпус
- 3 - мат черен
- 2 -
- 1 -
DG - регионалното предназначение на модела
- DA - Italia
- DB - UK/Ireland
- DG - Европа /без Ру**я и Британия/
- DGR - ? Europe
- DT - Tyrkie
В Ру**я моделите са различни https://tv-toshiba.ru/ защото Hisense държи лиценза за Азия (в Европа се държи от Vestel)