-
Проблем с regedit
Здравеите,
Не знам къде точно да сложа поста,но ще опитам тук.
Имам 2 проблема,които не мога да разреша.
1 -Когато се опитам да стартирам Run/regedit получавам съовщение-Програмата или DLL C://WINDOWS\System 32\ACLUI.dll не е валиден Windows file.
Някои да знае защо?
Другият проблем ми е с graphiccard.Опитвам се да влеза в опциите от Desktop/Настроики,но получавам съобщение-При изпълнението на "shell32.dll,Control_Run DLL desk.cpl,@0,3" е получена грешка.
Дали има връзка между първото и второто.
Опитвам се да изкарам сигнал от графиккартата кам ТВ и в книгата към картата пише че трябва да имам опция TWINVIEW,а такава няма.Някои да знае как мога да го направя.
Благодаря предварително
PC-то ми е: Pentium 4 1.7 GHz,256 MB RAM,Graphiccard NVIDIA GeForce MX 200 64 MB,Windows XP ,SP 1
-
Проблем с regedit
За да не те объркам, понеже и аз съм си ламя, ще ти пиша само сигурните неща.
И двата проблема се пресичат в едно място, и това е проблем с виртуалните библиотеки.
DLL - чето, което си написал, мисля е валидна апликация, но често се използва и от вируси и spy програмки; за това сканирай се с антивирусна и antispy - примерно BPS Spyware-Adaware remover
Пусни си някой чистач на win - а, имащ и достатъчно "умения" да го "поправя" - например Norton utilities
Разбира се, всяка програма - скенер е добре да бъде ъпдейтната преди работа.
Направи копие на dll-чето на друг дял например и след това го изтрий.
Ако спасението не дойде, можеш да опиташ да замениш повреденото dll - че. Най добре си потърси из нета, но аз за всеки случай ще ти дам едно линкче, което може и да е валидно, но не съм сигурен, щото не съм го пробвал: <u>тук</u>
Ако и това не стане, единственото спасение остава според мен repair на Windows, при коятооперация той си пренаписва dll-ите.
За другия проблем, не знам какъв друг съвет да ти дам, освен да пробваш да преинсталираш драйвъра на видеото или да го замениш. Не съм наясно как се оперира с шела, дали може да се поправя, заменя и т.н.
И абсолютно ли си сигурен, че не си си изключил достъпа до регистъра посредством някоя, предназначена за това програма, например tweak-че ?
-
Проблем с regedit
А защо просто не копираш файла от windows\system32\dllcache . Там се пазят резервните копия на цялата система . Тя е скрита директория , така че първо я направи видима и потърси .
-
Проблем с regedit
Извън темата
Пазят ли сеееее. Ела да ги видиш.
Много място спестяват . В интернет ги има. В Image-то - също.
Питай после за Windows File Protection А и не съм напълно сигурен, че при самата си инсталация Уина създава таз библиотечка, а не допълнително, с инсталацията на други програми. Изрично беше написано в обяснението за това файлче, че е легитимно обаче може и да служи за нуждите на spy програмки...
-
Проблем с regedit
Баси , да нямаш хард 2 GB та ги триеш ? Те заемат "само" 450 - 500 МВ [:D] . Е , ако ти е малко мястото - да , ама иначе рискуваш да ти е нестабилна системата . Ако имаш LiveCD XP - тогава съм съгласен .
-
Проблем с regedit
Необходима прибавка:
Добре де!
Деца! Не правете това в къщи! Оставете опасността на нас!
-
Проблем с regedit
Написахте един куп глупости ми се струва.
След едно кратко (около 3 сек) търсене в google намерих това : http://www.2-spyware.com/parasite-alset.html
с което ти се решава предполагам първия проблем след като си махнеш spyware-a.
Няма да се учудя да има връзка с втория ти проблем, ама за всеки случай си преинсталирай драйверите с някои от www.nvidia.com
-
Проблем с regedit
Макар и Suren да определя написано по-горе като "глупости", те съветвам да бъдеш по внимателен с aclui.dll и да не прибягваш веднага до груби мерки.
В случая ДЗВЕРР ти е написал правилно, че е възможно използването на този dll от някои вируси, но не е задължително.
Това което Suren е намерил за три секунди [clap, clap, clap] вероятно го е намерил и ДЗВЕРР и затова ти посочва само вероятност, не сигурност.
Цитат от самия сайт:
"File aclui.dll <font color="red">is related to</font id="red"> adware Alset."
А иначе Aclui.dll си е напълно легитимен файл:
File Name
Aclui.dll
Size
112.128
Version
5.1.2600.0 (xpclient.010817-1148)
Company
Microsoft Corporation
Description