Zdraveite priateli, moge li niakoi da mi kaje kak se sazdava bazadani koiato da se popalva ot web forma. S Access niamam problem no neznam kak stava s MySql i MSSQL. Shte vi bada mnogo blagodaren ako niakoi mi pomogne.
Преглед за печат
Zdraveite priateli, moge li niakoi da mi kaje kak se sazdava bazadani koiato da se popalva ot web forma. S Access niamam problem no neznam kak stava s MySql i MSSQL. Shte vi bada mnogo blagodaren ako niakoi mi pomogne.
Трябва ти Web сървър (за предпочитане Apache, няма да обяснявам защо) с инсталирана поддръжка на PHP (а защо не и IIS+ASP, ако си фен), както и инсталиран сървър с MySQL, дефинирана като структура база данни и потребител с права да пише в нея.
PHP разполага с функции за връзка към MySQL бази данни и след като във формата бъде въведена определена информация, тя се праща на MySQL-а. Предполагам, че по подобен (принципен) начин стоят нещата и ако използваш MSSQL.
На толкова общ въпрос - толкова общ отговор.
Предполагам, че ако опиташ сам да си инсталираш и да конфигурираш върху Windows Apache, PHP MySQL ще изпиташ трудности, затова ти препоръчвам XAMP - http://www.apachefriends.org/index-en.html - Всичко там работи прекрасно. Има и много примери. Също нещо без което не може при работа с MySQL - PHPMyAdmin.
Blagodaria vi priateli shte opitam!