-
Проблем с net send!?
Здравейте!
в една мрежа с windows domain как се разрешават съобщенията чрез net send? сега като пробвам ми писка някаква грешка и не ще да праща.Някой знае ли кой сървис точно трябва да е пуснат в домейна че да работи услугата и има ли някаква специфика?
-
Проблем с net send!?
Sevice-a за да получаваш се казва Messenger
-
Проблем с net send!?
за да пуснеш процеса напиши в cmd - "sc config messenger start= demand"
след това за да го стартираш напиши - "sc start messenger"
P.S. Без Кавичките де [:D]
-
Проблем с net send!?
А ако си с Win 9x/Me - тогава трябва да е пуснато WinPopup или нещо подобно... просто от много време нямам 9x -ове...
-
Проблем с net send!?
стартира се winpopup или нещо от сорта а ако искасх дай си маила да ти пратя една програмка по интелигентна е
-
Проблем с net send!?
Ами XP-та са всичките.Благодаря за отговорите, ще пробвам тези съвети
-
Проблем с net send!?
под xp Start>run>cmd и пишеш net send [IP/PC NAME] text но само за локална мреже ;) миля че имах някаде скътана една прогрмак само писхес името или IP на компютъра и съобщението но не се сещам каде е ;(
-
Проблем с net send!?
-
Проблем с net send!?
Изтегли си LanTalk програмката или Cheese Popper, Desease Popper и т.н. Такъв софтуер колкото душа иска.
Няма нужда да се мъчиш с команден ред и като ти пратят съобщение да те изхвърля от Counter-Strike примерно.
За да работят обаче тия програмки трябва да го изключиш тоя сървис Messenger.
Айде успех!
-
Проблем с net send!?
Хора, четете. Въпроса е как се разрешават съобщения с "net send" а не как да си говоря с колегата от съседното бюро.
Net send се изполва предим за изращане на административни съобщения. Напимер когато администратора е решил да не спазва основното правило: "Работи ли - не го пипай" или да научи резултата от изпълнението на дадена програма.
А иначе забравих да напиша - провери си firewall -а да не ми да е настроен да не получаваш такива неща!!!
-
Проблем с net send!?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хора, четете. Въпроса е как се разрешават съобщения с "net send" а не как да си говоря с колегата от съседното бюро.
Net send се изполва предим за изращане на административни съобщения. Напимер когато администратора е решил да не спазва основното правило: "Работи ли - не го пипай" или да научи резултата от изпълнението на дадена програма.
А иначе забравих да напиша - провери си firewall -а да не ми да е настроен да не получаваш такива неща!!!
<div align="right">Originally posted by 100lv*-*16/02/2005*:* 23:37:38</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Май ти не четеш първия ми пост по темата !!! А за последния ми просто намерих материала и го постнах просто за допълнително инфо
-
Проблем с net send!?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Май ти не четеш първия ми пост по темата !!! А за последния ми просто намерих материала и го постнах просто за допълнително инфо<div align="right">Originally posted by blaster*-*17/02/2005*:* 10:15:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">А защо реши че съм имал предвид теб?!? Коментара ми беше към vladii.
-
Проблем с net send!?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Май ти не четеш първия ми пост по темата !!! А за последния ми просто намерих материала и го постнах просто за допълнително инфо<div align="right">Originally posted by blaster*-*17/02/2005*:* 10:15:52</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">А защо реши че съм имал предвид теб?!? Коментара ми беше към vladii.
<div align="right">Originally posted by 100lv*-*17/02/2005*:* 23:05:11</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Извинявам се !!!
-
Проблем с net send!?
Към колегата 100lv:
Mисля, че дължиш известно извинение на Vladii:
Програмата Desease Popper служи точно за това, което иска човека, като му дава възможност съвсем културно да изпраща съобщения през Windows Messanger Service както до конкретен компютър с инсталиран Windows от мрежата, така и в рамките на конкретен Windows domain и/или Workgroup.