защо е бавен Windows Explorer-а?
Има нещо, което много ме мори - много бавно ми се отваря-затваря Windows Explorer-а.
Ако реша да го отварям само него. Ако отварям дърво през някоя програма като кажа Опън еди кой си файл. Ако реша да местя някой folder през дървото в друг folder. Ако преминавам през няколко отворени прозорци на експлорера. Всички операции по него са бавни. Просто е много бавно и е много трудно да се работи.
Може ли да ми каже някой това на какво може да се дължи? Има ли начин да се оправи?
Работя с XP SP2. Всяка сдруга програма се държи нормално.
Благодаря
абсолютно винаги ли е така или смао когато искаш да работиш с папки с много файлове в тях?
И компа в локална мрежа ли е?
Винаги е така. Още като искам да "вляза" в него. Обикновено ползвам win+E, за да го отворя, и от там нататък за всяко друго нещо, което искам да направя. Броя на файовете въобще няма значение, съм забелязала.
Не. Сам е и е с кабелен интернет. Ако това е важно. Но и преди да имаше интернет към него пак беше така.
в task manager-a кой процес заема най-много ресурси?
(ctrl+alt+del -> processes -> cpu)
Уффф, за това не съм подготвена. Става дума за домашния комп. и сега не мога да проверя. Ами какво да търся да пише все пак там?
Питах един приятел и той ми казва нещо такова. Ако може да ви помогне за идея:
nai-veroiatno se opitva na ti pokaze vsichki komputri v mrezata (evrokom (интернет доставчика) moze da vidish vsichki mashini, tam e edin goliam lan :) ) i zatova se mota
ne se seshtam kak da mu se kaze da ne rovi mrezata
Explorer->Folder Options->View->Automatically search network printers and folders, нещо такова беше (най-отгоре е и е пуснато по подразбиране).
П.С.След изключването на тази "екстра" е желателно да се изтрият от My Network Places вече откритите такива...
Аха, разбрах за кое става дума. Да пробвам да го махна, нали така? Добре, ще пробвам и утре ще се похваля какво е станало.
Дано да е това, лесно изглежда :)
Благодаря
Не става :( Изключих тази опция, но резултата е същият :((
Забелязах, че на работния комп. тази опция е включена, в голяма локална мрежа сме и пак към Евроком кабелен интернет сме включени и Windows Explorer-a се държи много прилично, голям бързак е. А вкъщи не иска.
Видях и дали заема много ресурси в в task manager-a. Не, много прилично имам idle 80-90%.
Моля, за някакви други предположения...
Можеш да направиш една снимка на Task Manager-а (стартираш Task Manager, Alt+Print Screen, отваряш Paint->Edit->Paste) и да я качиш някъде (напр. на http://www.imageshack.us/ ), за да видим за какво става въпрос.
Можеш да провериш за вируси с някоя антивирусна програма и за spyware с програмата Ad-Aware (http://www.lavasoft.com/).
Подозирам, че след последните две действия проблемът ще се реши.
Ако си с два харда може да не се сработват двата и затова да бави. Много вероятно да има някакъв проблем с хард или сд-ром - хардуерен проблем.
а може да е бавен защото примерно конфигурацията е P 200MHz или K-6 233 със 64МВ RAM и XP SP2
Аз също съм за хардуерен проблем. Някой с някого се кара - HDD с HDD, HDD със CD, MainBoard със HDD или CD... MainBoard сама със себе си [8D]...