Windows XP на немски - как да го сменя
Здравейте,
Имам следния проблем - Компютър, интегриран в ЛСД монитор без ЦД внесен от Германия. Има инсталиран Вин ХР Хоме, но е на немски. Опитах се да сложа поне Български интерфейс, но не стана. Някакви идеи как да сменя езика на Вин без преинсталация? :undecided:
Благодаря предварително :rockon:
:offtopic:
Съжалявам ако има подобна тема, но нямах достатъчно време да търся
Re: Windows XP на немски - как да го сменя
Ако сложиш всички настройки на английски (restart) и после инсталираш българизацията няма кaк да не стане? Според мен ще стане, само помни, че има две българизации за чист уиндоус и за SP2, първата е ~3 Mb, a втората е ~5 Mb.
Има вариант да си намериш външно USB CD и да се пробваш от него да направиш инталацията... Също така ми се струва че ако се опиташ да инсталираш отгоре английска версия на windows МОЖЕ и да няма пролеми, ама аз малко бих се замислил (а английската версия ще я претакаш на диска)...
а другият вариант е да инсталираш от харда, като първо качиш (през мрежата) уйндоуса на различен дял от този на който ще инсталираш. от тук нататък има няколко варианта:
1. да пробваш под уйндоус
2. да буутнеш от дискета и да инсталираш под дос, но задължително тр да пуснеш смартдрайв!!! иначе ще ти отнеме едно денонощие сигурно
Няма да стане без преинсталация и то чиста.
И българските пакети не са за чиста или със SP2 версия на win-a, а за home и professional xp
1. настройките на региона на български ли английски
2. SP1 & SP2 инсталираш и готово
Според мен е най-добре нова инсталация. Като го сложи тоя българизатор (възможно е, познавам човек който е слагал бг превода върху немска версия) и ще му се смени текста на 5-6 менюта и дотам. Всичко останало си остава на немски. Какъв е смисъла?
Цитат:
Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
1. настройките на региона на български ли английски
2. SP1 & SP2 инсталираш и готово
Правил ли си го това?
да , обаче само с вин 98
там стана , предполагам че и на xp няма да по-различно
Учудващо ми е как тук предлагате неща който не сте пробвали. Хайде намерете ми "англизатор" че съм много любопитен да го видя това животно. Също се опитайте да качите български LIP в/у немска версия на хр-то? Още в началото ще ви изхвърли че е несъвместим уина. И няма да ви помогнат разни промени в регионалните настройки.
Решението е само нова инсталация на уина. Ако някой все пак е успял да побългари немски уин нека напише тук как точно го е направил, а не само предположения.
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
аз бих сложил англизатор, предполагам, предполага че при не го е по-качествена промяната, но не сам опитвал.
Цитат:
Първоначално публикувано от dark
защо по дяволите, че се предлага "англизатор", ако работи само на английски уиндоус???
Първо предлагаш "англизатор" после пък питаш защо :shocked:. Уточни какво имаш предвид