Re: Един въпрос за Уиндоус
Вече си се свързал към дадения компютър с потребител който няма право до достъпи търсения ресурс (в конкретния случай - потребителя не е администратор на другата машина). Това, което можеш да напишеш е (в команд промпт):
1. net use
2. net use /d \\mafiozo\*
3. net use \\mafiozo\e$ /user:ime_na_potrebitel_na_pc_mafiozo
и тогава ще те попита за име и потребител.
Погледни темата " Шерване и СП2". От толкова обяснения нищо не е ясно.Всичко е О.К. само дето нямам достъп до у-ва.
Стигнах до извода: " ЧАО ХР"* :095:Здравей ВИН2000 :033:
Уин2К = е добър ама малко спират да го поддържат - със ХП-то също е лесно - служебните щерове искат да има парола задължително -
.. - служебните щерове искат да има парола задължително -..
т.е. на съответния компютър върху кое трябва да сетне парола?
На някой юзър,група или..
нещо се обърках ..
И с какво толкова XP се отличава от Win2000?
Всичките неща от 2000 ги има в Xp
самия стрин $ означава че е скирто устройстовто което носи този стринг накрая
можеш да го видиш само ако го напишеш със стринга* ( накратко $ = hiden )
Относно кой е по-добър - предпочитам XP-to ( лично си карам на 98 на домашния ) ама го смених с XP /sp2 , заради конфигурацията от подписа ми .
2к , нещо не ми харесва от към мултимедийна подръжка а и 4 SP-ка ми звучи страшно много редактирани бъгове.
И аз му бях фен на Win2K SP4 - докато не излезе Win XP SP2 - май съм на ХР защото е по шарено - пък и да дзвериш цял ден в онзи сив десктоп ми е омръзнало
XP e по - бърз ... на една и съща съвременна машина
Върви към \\offtopic ама ...
в мойта мрежа работят и 2К и ХР - никви проблеми
Съвет: Бори се с ХР-то - не е трудно
@get, погледни в 'Local Security Settings' на машината в която изкаш да влезнeш.
Local Policies -> User Rights Assingment
* * ->* * * Access this computer from the network
* * ->* * * Deny access to this computer from the network
Local Policies -> Security Options
* * ->* * * Accounts: Administrator account status (това ако използваш този account)
* * ->* * * Network access:Sharing and security model for local accounts (направи го* на 'Classic')
От 'Computer Management'* -> 'Local User and Groups' -> Users (Разреши Guest account ако не е разрешен) .
И не само тези, разгледай си политиките.На мен това което съм описал по-горе най често ми дава проблеми.
Да май на всяка станция трябва да се оправят малко от политиките за секюр.
Мисля че спрямо кой сп е инсталиран, или може би какви ъпдейти, се сетват малко по-различни права за достъп..
специално за тез шеринзи.
Благодаря !
Цитат:
Първоначално публикувано от loafer
* * ->* * * Network access:Sharing and security model for local accounts (направи го* на 'Classic')
:Super:Благодаря!!! Сам се борих 1 седмица и тука питах .Дадоха ми съвет и от рода опитай тука , опитай там но това беше истинският проблем.
Май ще оставя ХР. ;)