насилствен sharing на Windows директорията - HELP!
Проблема най-добре може да се разбере от картинката. Компютъра не е мой не мога да твърдя нищо със сигурност НО има антивирус 2005 най-вероятно с най-новия ъпдейт тъй че поне според мене не е проблема във вирус НО найстина проблема е доста кофти. На мене ми прилича на троянски кон НО незнам. Моля споделете някакви предположения или решения. PLS!!!!
[attachment deleted by admin]
Re: насилствен sharing на Windows директорията - HELP!
Offtopic:
----------
Цитат:
Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
... НО има антивирус 2005...
Norton/Symantec Antivirus 2005 ли имаш впредвид? Ако да - време е да си пуснеш отрицателния вот в тази тема: От коя Антивирусна Програма сте наи-доволни към 22 септ. 2005 - ще бъдеш май единствения такъв...
----------
Offtopic.
По-сериозно: а какво става в Start -> Run -> fsmgmt.msc -> Shares? Можеш ли да махнеш шеринга от там? :shocked:
Да, точно тя, - Norton SystemWorks2005 което включва и антивирус. Аз съм с нея и нямам проблеми НО това момиче е с нея незнам тя къде е натискала и какво е правила НО на лице е това нещо. Ще пробвам... тъй де ще и кажа да пробва дали ще може да го изключи от fsmgmt.msc-а може и да стане но мисля че няма тъй че нека да приемем че не е станало - песимистичния вариант - ок, сега какво ?
Цитат:
ок, сега какво ?
Ей добре че си ти да разведриш форума с някой по сериозен въпрос :)
Виж тук:
http://www.winguides.com/registry/display.php/4/
хмммм ок имаме раздвижване по въпроса а именно - снимката която съм приложил. А това с регистрацията... все пак говорим за 180км разстояние м/у мене и нея а тя е начинаеща в тая техника - компютрите тъй че направо си отпада като вариант:)
Цитат:
хмммм ок имаме раздвижване по въпроса а именно - снимката която съм приложил. А това с регистрацията... все пак говорим за 180км разстояние м/у мене и нея а тя е начинаеща в тая техника - компютрите тъй че направо си отпада като вариант:)
Ombre - няма друг начин освен регедит, за по наивнаещи усери единственното решение е да изрънва всички знайни и незнайни AD-Ware/Spyware изтребители, ако не може да ти пусне Remote Desktop session - предложи и SPY/Ad killers
Да, Remote Desktop май е най-лесния начин да провериш какво става.
А за регистрите. Прикачам едно рег файлче дето маха "admin shares" автоматично (подходящо за начинаещи - без бъркане в регедит).
тоя рег файл пич нищо не направи нито на моето нито на нейното пи си ама все апк мерси !
Тоя рег маха само admin shares (такива които има $ накрая) и иска рестарт.
Решението на проблема.
За да се махне - отива command prompt и пише:
net share hackable /delete
Това ще изтрие шеринга.
Този шеринг е направен пък с команда подобна на:
net share hackable=c:\windows
Остава да се мине с няколко spyware/adware сканери, за да не се появи отново.
chaikowsky тая програма не е за това за коеот ми трябва демек не ми върши работа ама мерси все пак !!!
koranto - "net share hackable /delete" не стана т.е. командата се задейства НО не направи нищо от това което ми трябваше да направи
Вече нещо се отчаях НО все пак някой ако има още идеи - моля да сподели
@Ombre - доколкото разбрах от картинката проблема е че Windows директорията е споделена с пълен достъп в мрежата.
Самия Windows не ти дава да пипаш шеринга на някои директории (Windows, Program files) и затова диалога е неактивен.
Командата по горе (при правилно използване) управлява шерингите.
Виж ги първо само с "net share" и след това с по горната команда (заменяй hackable с името на шеринга) ги оправи.
ИЛИ
Можеш да го направиш с това:
My computer -> Tools -> Folder options -> View -> Най-отдолу махни човката на "Use simple file sharing (Recommended)"
Това ще ти активира познатия от Win2000 "шеринг стил".
След това-> отиваш на съответната директория -> Properties -> Sharing - вече би трябвало да ти дава да пипаш настройките.
Би трябвало ама не става... :((((((((((((