Re: инсталация на win2003
Добре дошъл! :)
Въпросът ти е малко като приказката за болния зъб - колкото хора попиташ, толкова и съвети ще получиш!
Аз лично съм си направил bootable диск, на него има и Partition Magic. Използването му в твоя случай е тривиално - зареждам от него, и с Partition Magic си форматирам дяла, който ми трябва.
Разбира се, има и други инструменти за тази цел - във форума има нарочна тема за Hiren's boot CD :033: - той е панацеята за такива случаи! :Drinks:
и със СП3 да си пак не би трябвало да ти дава грешка за по-стара версия.
Сигурен ли си че си дръпнал 2003 от надеждно място?
Сигурен ли си че съобщението не е: "cannot update XP to 2003. can install fresh copy only"?
Цитат:
Вмъкни Цитат
Здравеите! Искам да си инсталирам win2003, Но в момента съм с XP и след разархивиране на инсталациония фаил ми дава съобщение, в смисел че версията на windows която искам да инсталирам е по-стара или нещо свързано с това, 4е сега съм с XP-sp2 a win2003 е със sp1 и не става.
Може би ще стане ако форматирам C: където е XP и през дос стартирам инсталациата на win2003. Обаче нямам флопи и не знам как може да форматирам без системна дискета. 081 да обобщим smiley
Как мога да инсталирам по-стара версия от XP-sp2 през XP.?
Как се форматира без флопи?
Ами //GARU обясни тогава как да "скочи" човека на 2003.
Може да е полезно и за други потребители какво е това животно "скок" на Windows 2003 :)
Нямам претенции, ама W2K3 мисля, че да беше сървърна операционна система...
А колко до @buster - колега, дръпни това нещо и тренирай. Принципа е същия и при W2K3. Не ти трябва флопи. Бутваш си от CD-то и даваш. Но пак те питам наясно ли си за 2003 и за какво ще го ползваш? Или просто искаш да кажеш, че си с W2K3? Не се заяждам, просто счтитам, че човек трябва да знае какво иска, за какво го иска и какво е това което иска...
Останалото са пози.
buster, аз от 1 месец съм с Windows 2003 Server R2 Enterprise и твърдо мога да кажа, че повече няма да се върна към XP Professional + SP2. Сега да уточня, че W2K3 R2 SP1 > XP SP2
След инсталацията е необходимо да си направиш ръчно някои промени, описани тук http://www.msfn.org/win2k3/
за да му активираш най-вече DirectX, който по default на W2K3 е изключен след инсталация.
А флопи и форматиране изобщо не ти трябват. Настройваш си в BIOS-а да буутва първо от CD-то, слагаш инсталационния диск с W2K3 и рестартираш и инсталацията тръгва сама.
Най-новата версия Win 2003 Server R2 Enterprise е на 2 инсталационни CD-та. Успех!
Цитат:
Първоначално публикувано от deimos
buster, аз от 1 месец съм с Windows 2003 Server R2 Enterprise и твърдо мога да кажа, че повече няма да се върна към XP Professional + SP2. Сега да уточня, че W2K3 R2 SP1 > XP SP2
След инсталацията е необходимо да си направиш ръчно някои промени, описани тук
http://www.msfn.org/win2k3/
за да му активираш най-вече DirectX, който по default на W2K3 е изключен след инсталация.
А флопи и форматиране изобщо не ти трябват. Настройваш си в BIOS-а да буутва първо от CD-то, слагаш инсталационния диск с W2K3 и рестартираш и инсталацията тръгва сама.
Най-новата версия Win 2003 Server R2 Enterprise е на 2 инсталационни CD-та. Успех!
дамм и аз така бих те посъветвал! правил съм го поне 15 пъти и мога да ти кажа, 4е след модифицирането на 2003 като работна станция е мноо по-яко от XP ако ще и SP12 да е! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от deimos
Най-новата версия Win 2003 Server R2 Enterprise е на 2 инсталационни CD-та.
Аз бих ти препоръчал да не се занимаваш с 2003 сървър, ако нямаш достатъчно време да го проучиш и настроиш. За обикновен потребител няма съществена разлика меджу двете операционни системи, след като си настроиш 2003-то. Освен това има една малка част софтуер, който умишлено отказва да тръгне на 2003 сървър - някои firewall програми примерно.
А и този R2 Enterprise - точно пък това ще му е абсолютно излишно, по добре да опита с чист Windows 2003 Server Standard SP1. R2 е надстройка над нормалния 2003, не е нова версия (http://www.microsoft.com/windowsserv...tsnewinr2.mspx)
Най-добре прочети малко как да си настроиш XP-то, така че да ти работи добре, не се връзвай на приказките че 2003 е "мноо по-яко". Предполагам именно заради такива приказки си решил да го пробваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от peshos
Най-добре прочети малко как да си настроиш XP-то, така че да ти работи добре, не се връзвай на приказките че 2003 е "мноо по-яко". Предполагам именно заради такива приказки си решил да го пробваш.
ми, аз мисля, че при мен работеше по-добре от ХР-то ама трябваше много да си играя докато го настроя;)
Предполагам, че вече си успял да го инсталираш (е, ако не сме те отказали някои...).
Както и да е. След инсталация знам, че трябва да направиш поне това.
Както се казва - със здраве да си го ползваш!
Цитат:
Първоначално публикувано от Garu
След инсталация знам, че трябва да направиш поне
това.
Много полезно файлче, браво. :Drinks:
За колегите от "чужденеция" дето нямат линк към datacom.bg: Click