Re: Windows XP SP2 Firewall
Направо съм го спрял и не се занимавам с него. Със последната версия на Зоне Аларм Про съм, ама ще я махам защото сега съм зад рутер и да облекча малко РС то
Повечето защитни стени на трети производители изключват къде автоматично, къде пол-уавтоматично вградената стена на уиндоус. Принципно вършат една и съща работа, само глезотиите са различни. Уиндоуската з.с. филтрира само трафика едностранно, а другите двустранно.
Мисля, че търсиш това - FirePanel XP.
За четене - на първо търсене в Google намерих това; довечера ще потърся литература по въпроса.
Според мене защитната сетна на Уиндоуса е достатъчно добра. Това е адреса ми, почти винаги работи компютъра:
http://get-freaky.net
Lukan:
Уиндоуската з.с. филтрира само трафика едностранно, а другите двустранно..
Тук не съм много запознат с нещата, ще се радвам ако разясниш поне малко. За in/out ли говориш?
panevdd:
Да, мисля че това беше програмата. Чак пък и да е платена, бре бре...
Всяка друга полезна документация е добре дошла.
За малко по-сериозно ръчкана по firewall-a бих препоръчал netsh firewall help. Там можеш да видиш горедолу всичките опции на вградения файъруол.
В тази връзка искам да питам...изключих си шерингите по някакъв начин и сега не мога да се оправя.. може ли някой да ме светне как да ги активирам..
Значи устраоиствата са шернати с пълни права, но от другия комп вече не ги виждам.. има само едно мапнато устройствоот преди това и то бачка, но ако се опитам да вляза през нетуърк плейсес не ще ?
:undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от WilliamDark
В тази връзка искам да питам...изключих си шерингите по някакъв начин и сега не мога да се оправя.. може ли някой да ме светне как да ги активирам..
Значи устраоиствата са шернати с пълни права, но от другия комп вече не ги виждам.. има само едно мапнато устройствоот преди това и то бачка, но ако се опитам да вляза през нетуърк плейсес не ще ?
:undecided:
виж тук :
http://picvalley.net/show.php?2006/0...6929ab2150.jpg
А как мога да разреша само пинга към мене (incoming ICMP ) ?
За пример в iptables има icmp-echo type 8, което позволява само пинг към компютъра. Всякаквите други tcp рекуести (SYN и още какви бяха там) да не ги допуска. Защото по дефолт допуска всякакви ICMP requests към мене.
Така ли трябва да го сетна?
Изключвам incoming icmp request и след това пиша следното
netsh firewall set icmpsetting type = 8 mode = enable > nul ?