Странен проблем с кирилицата в ICQ
Здравейте,
В ICQ нещо моя БДС не го разчитат всички познати, както и Фонетика. Аз също чета българския на някои, но при други пак ми излизат маймуни и не знам къде е проблема. Аз нямам Flex Type - нещо си пречат с Windowsa.
Mod EDIT Slero: Добавих в заглавието "...в ICQ". Така има по-голям шанс някой да прочете темата и да помогне. Няма нужда да ми благодариш.
Re: Странен проблем с кирилицата
Виж в Control Panel -> Regional and Language Options -> Advanced какво кодиране е зададено. Би трябвало да е Bulgarian. За по-подробна информация мога да ти препоръчам сайта на Инжинера.
"БДС" и "Фонетична" са клавиатурни подредби. Те нямат нищо общо с проблемът ти, който се състои в разликата между кодовите таблици, които ползват твоя ICQ клиент и клиента на човека, с когото си пишеш. И като стана дума...ами да беше дал малко информация...поне кой клиент и кой Windows ползваш. Тук няма гадатели и врачки.
Или пробвай със смяна на самия шрифт в настройките на ICQ - то.
Emi Xp profesional, в Control Panela - това ми беше първата работа, но там в Advanced си е избрано Български, а от менюто с кодовете е избран 28595 - Cyrillic.
Re: Странен проблем с кирилицата в ICQ
Там, където е избран "28595 - Cyrillic" включи всички Cyrillic. (ще ти иска инсталационното ЦД). Разрови се из ICQ клиента и намери дали да не можеш да зададеш енкодинг. Ако има начин, избери или UTF-8 или WINDOWS-1251 (може да е написано и като cp1251, във всички случаи "1251" трябва да присъства).