Проблем с кирилизацията на уиндоус
еми следния е проблема, че в някои случаи виждам надписи на БГ(например вмомента :)) ), а в други ми излизат най-различни букви с чунгелчета отгоре и тем подобни заврантулки ( някой сайтове, песни в уин-амп с български надписи и т.н.). някаква програма ли ми трябва или ?!?!
Re: Проблем с кирилизацията на уиндоус
На кой Windows? Те са няколко версии... Универсалното решение е да си прегледаш регионалните настройки в Control Panel.
Не ти трябва абсолютно нищо. Ако си инсталирал някакъв кирилизатор (от сорта на FlexType) и имаш проблеми става доста неприятно. Ако не си инсталирал подобен боклук виж тук: http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm
Ако не пак не става, пиши каква ти е операционната система и какви са ти езиковите и регионалните настройки.
Отваряш Control Panel\Regional And Language Options. Избираш си табчето Advanced и там в първия котрол ( Под : Select a language to math.... ) си избери български. Това би трябвало да реши проблема. :)
еми може би трябва но не го реши ;//
windows XP Proff. sp2 съм.
Опитай следното:
Control Panel->Regional And Language Options->Advanced - избираш Serbian (Cyrillic), след потвърждението рестартираш.
След рестарта:
Control Panel->Regional And Language Options->Advanced - избираш Bulgarian и пак рестартираш.
Добавено: Кажи с коя версия на Winamp си, помня, че в самия Winamp имаше отметка в настройките за коректно показване на кирилицата.
Вчера имах подобен проблем с уиндоус 2000 с инсталиран flextype.
Кирилизацията се оправи едва след като от сайта на инженера (линка даден от @Cko) изтеглих и подмених един dll файл+съответното разчистване от остатъци от flextype.
Вероятно човека има предвид проблем с браусъра - защо тая страница е наред, а някоя друга не е.
// В случай че наистина става въпрос само за браусъра и в случай, че това е Internet Explorer, то можеш да пробваш проблемните страници така:
IE/View/Encoding/ ... пробваш
Според мен, за кирилските страници, най-често се налага да си или на "Unicode (UTF-8)", или "Cyrillyc (Windows)"