Как да преместя 53,6 ГБ от единият ми твърд диск на другия ?
Здравейте , имам един въпрос как да преместя 53,6 ГБ от единият ми твърд диск на другия . Искам да премеся музиката си от диск E на на новия диск F които сложих преди една седмица ! Преди време местих едни филми около 20 ГБ и ми даде всеважможни грешки например - / Файла не може да баде преместен , проверете дали диска не е защитен или файла не се използва от друг потребител / , нещо такова беше , цитирам по памет . Не знам защо ми даде това , като ги местих бях затворил всичко , нямах нищо пуснато на компютъра ! . Та въпросат ми е как най - лесно и безболезнено да преместя тези 53,6 ГБ музика !
Ще съм ви много благодарен ако ми дадете някои савет как да ги преместя най - лесно и безпроблемно!
Благодаря предварително !
Re: Как да преместя 53,6 ГБ от единият ми твърд диск на другия ?
С KillCopy не би трябвало да имаш проблем относно копирането.А за грешките че се ползват от дадена програма питай Unlocker.Той не греши.
Не ги мести.
Първо ги копирай, после изтрий тези, които си копирал.
Ако ти каже, че някой файл се използва (и не ти позволява манипулации с него), решението (както всички вече знаем) е:
Unlocker
Успех!
При местенето на филми е имало проблем от Explorer - заключва ги, докато опитва да им създаде thumbnails (малки картинки); с музикални файлове не би следвало да се повтори. Местенето наистина е по-добре да се прави като копиране, последвано от триене - по-безопасно е, покрива някои грешки. А за Unlocker - ако можеш да не го ползваш, не го ползвай.
Аз пък имах едни файлове с въпросителни в имената (едно време бяха на кирилица и като смених файловата система се "начупиха") и тях не може да ги премести. То не могат и да се отворят с нищо и само формат ги оправя.
Може да имаш такива. В случай, че Unlocker-а не реши проблема можеш да пропуснеш проблемните файлове.
Бих пробвал и под safe mode. И с тотал командер.
Имам сходен, но различен проблем.
Като изтрия файл, той изчезва под експлорера само след рестартиране. Без значение как точно го трия, ползвах и командера разни шредери.
В експлорера ли е проблема, в уиндоуса или в нещо друго?
И още един съвет към вече казаното:
Направи преди всички други операции един скандиск и дефрагментация на диска, на който се намират сега файловете.
Цитат:
Първоначално публикувано от universum
Аз пък имах едни файлове с въпросителни в имената (едно време бяха на кирилица и като смених файловата система се "начупиха") и тях не може да ги премести. То не могат и да се отворят с нищо и само формат ги оправя.
Е, може и без формат.
Трябва да се влезе в чист "DOS" и се трият без проблем.