Как да премахна инсталационните файлове на ъпдейтите на Windows
Здравейте,
Днес видях, че папка Windows в С: е в размер на 5,16 гигабайта. Уточнявам,че операционната ми систепа е ХР SP2 и се ъпдейтва постоянно. Инсталирал съм доста програми в програм файлс и се оказа, че свободното място в с: е 8% и това ми създава проблем да направя дефрагментация на диска. Въпросите ми са следните:
Когато Windows сваля инсталационните файлове на ъпдейтите, къде ги съхранява? Възможно ли е те да бъдат изтрити , с цел освобождаване на пространство в С:? Ще създаде ли подобно премахване на инсталационните файлове проблем при бъдещата работа на компютъра? Как най-правилно да подходя към възникналия проблем?
Предварително благодаря на всички отзовали се!
Весело посрещане на Нова година и приемането ни в Европейския съюз!
Re: Как да премахна инсталационните файлове на ъпдейтите на Windows
http://www.ccleaner.com/ сваляш и от advanced маркираш hotfix uninstallers. Прегледай останалите отметки да не обършеш нещо, за което после да съжаляваш.
В C:\WINDOWS има доста папки които са скрити, започват и завършват с $.
Нещо от сорта на: "$NtUninstallKB885250$".
Та тези папки са свързани с ъпдейтите.
/Windows/SoftwareDitribution/Download - изтриваш всичко там. Това са свалените ъпдейти. А папките дето за тях казва @PITBULL, са бакъп на старите файлове, които са заменени с нови от ъпдейтите.
Здравейте!
Аз обикновенно правя друго, веднага след като инсталирам пиратски уйн спирам всякакви ъпдейти. Попринцип знам, че при пиратските копия е най-добре въобще да не се ъпдейтва защото заедно с ъпдейтите чичко Бил праща и разни червейчета, кончета и т.н.
Ееее, недей да си чак толкоз подозрителен. За такова нещо чичко Бил ще го изядат с парцалите в USA.
А най-добре нали знаеш какво е - не инсталирай пиратски софтуер... Или поне не афиширай публично.
Ама кой? Аз лииии? Неееее!!! angel В интерес на истината втория ми комп вече е с оригинален Уйн, но стария... angel
Абе не знам, попринцип така съм чувал и споделям мнение. Това е едно от решенията на проблема, поне за мен, при пиратските копия. :Drinks:
Не съм сигурен дали ще имат право да го хапнат, тъй като човека си е в абсолютното право да си защитава продукта, въпреки, че не е точно това начина, но... абе дано да не съм прав и да няма такива работи.
Горещо благодаря на всички!
Цитат:
Първоначално публикувано от rockboy
Здравейте!
Аз обикновенно правя друго, веднага след като инсталирам пиратски уйн спирам всякакви ъпдейти. Попринцип знам, че при пиратските копия е най-добре въобще да не се ъпдейтва защото заедно с ъпдейтите чичко Бил праща и разни червейчета, кончета и т.н.
Това определено беше лафът на месец Декември :monster :-memnon :-memnon :-memnon :ole
Eее, поне влезнах в листата на най-добрите лафове :Drinks:
Сега ще се изразя малко по разбираемо, може да не ти праща точно вируси, но някой от ъпдейтите могат да сринат операционнната ти система. Преди време бях чел в този форум, че доста хора са имали този проблем с някакъв ъпдейт. От друга страна има вероятност да ти се срине ОС и ако не се ъпдейтнеш, защото някой от най-сериозните проблеми и грешки в Уйна се поправят точно с ъпдейтите. Общо взето, ни тако ни вако. :) Ако не съм прав, моля да ме поправите?
Щастлива Нова Година на всички сеткомци! :Drinks:
Радвам се, че не си се разсърдил и го приемаш спокойно!!
Тези бъгове в ъпдейтите изобщо не са съзнателни - просто това е нещо напълно нормално и често срещано в продуктите на майкрософт. Много е изписано за това и няма да го коментирам пак!
Желая и на теб весело изпращане на старата и посрещане на новата година!!! :Drinks: :Drinks: :Drinks: