Re: въпрос за папките на Уиндоус-а
Да, и аз имам въпрос. Ще използвам тази тема.
По някаква причина уиндоусът ми (ХР SP2) след шътдаун затваря всички папки, но като го стартирам отново, отваря всичките папки, както са били, а не стандартно десктопа.
Можете ли да ми дадете идея как да го оправя?
Преди време се заигравах с компютъра и ръгах в CMD някакви команди за настройка на мрежите, сигурността и т.н. Имам съмнение, че някоя от тях доведе до този батален ефект, но от едно известно време не се занимавам и съм позагубил идея какво и как се случва, та моля за помощ.
Цитат:
Да, и аз имам въпрос. Ще използвам тази тема.
По някаква причина уиндоусът ми (ХР SP2) след шътдаун затваря всички папки, но като го стартирам отново, отваря всичките папки, както са били, а не стандартно десктопа.
Можете ли да ми дадете идея как да го оправя?
Преди време се заигравах с компютъра и ръгах в CMD някакви команди за настройка на мрежите, сигурността и т.н. Имам съмнение, че някоя от тях доведе до този батален ефект, но от едно известно време не се занимавам и съм позагубил идея какво и как се случва, та моля за помощ.
Отвори някоя папка, Tolls -> Folder options -> раздел View. В момента съм с "побългарен" Windows и настройката е "Възстанови предишните прозорци на папката при включване", не се сещам как точно беше на английски език.
Restore previous folder windows at logon. :)
Благодаря ви!
Ще проверя, като се прибера в къщи, но съм почти сигурен, че не е това, защото там е първото място, където погледнах, когато стана така. Е, може и аз да греша или да съм прескочил верният отговор.
Не, не съм се регистрирал наново. А защо някой ми е сложил - ? Защото казах, че Windows XP е боклук ли? Ама то си е така->само ми засядаха програмите там, проблеми с F.E.A.R. имаше... Windows Vista е много по-добър, поне аз нямах такива проблеми. И всичко си работи както трябва.
Цитат:
Първоначално публикувано от nely
Пак същия проблем,един ден мина и отново така ми излизат папките от десктопа.Колко пъти го правих това,става за 1-2 пъти и на 3 не иска вече да си е разтегната папката.Сканирах за вируси и тем подобни гадинки,но нищо.Да не би от друго място да се прави.....
Цитат:
Първоначално публикувано от nely
мноооого умно..
аз ако отговоря на някой така може би ще ми лопнат още неколко минуса,незнам,сигурно си има "хорица" с връзки.
мерси все пак за отговора,ще гледам да се оправям някак сама,тогава.
Щом 1 път се е оправило от това място, каква е според теб логиката да е прави 'от друго място'.
Па си и много сопната, че и от шеги не разбираш даже.
Или просто не обичаш друг да ти го пипа ... компютъра де.
Но при такива загадъчни обстоятелства, дето 2 пъти работи, 1 път не иска, после пак 3 пъти работи, Гоолееемите и Велики Майстори ще ти преинсталират Windows-a, по-скромните ще си изгубят 2-3 часа да намерят кой ти омазва размерите на папките.
А те кога се губят, тез размери, когато създаваш нова папка или хей така - без нищо да пипаш?
Цитат:
Първоначално публикувано от Black Adder
Щом 1 път се е оправило от това място, каква е според теб логиката да е прави 'от друго място'.
Па си и много сопната, че и от шеги не разбираш даже.
Или просто не обичаш друг да ти го пипа ... компютъра де.
Но при такива загадъчни обстоятелства, дето 2 пъти работи, 1 път не иска, после пак 3 пъти работи, Гоолееемите и Велики Майстори ще ти преинсталират Windows-a, по-скромните ще си изгубят 2-3 часа да намерят кой ти омазва размерите на папките.
А те кога се губят, тез размери, когато създаваш нова папка или хей така - без нищо да пипаш?
Явно аз не съм обяснила правилно....ще пробвам да си обесня проблема,все едно за първи път сядам на компа.
На десктопа имам няколко папки(Моите документи ,Моят компютър , Моите места в мрежата , Кошче , Музика , Снимки и т.н.).Така...когато искам да отворя една от изброените,всеки път се отварят намалени,значи начина да ги оправя,да не са така е да си ги разтегна,което си е игра всеки път,другия начин е да натисна онзи бутон горе в дясно("Увеличи") и да ги направя големи за постоянно(обаче така не мога да ги местя,когато ги хвана с мишката).Направих както ми каза,става,обаче след рестарт(например),следва пак същия проблем.С бутона "Увеличи",ги правя и след няколко отваряния и затваряния отново се отварят малки.....писна ми
Ами я провери тогава, на Tools>Folder Options>View
на Remember each folder view settings дали е с отметка отпред и я махни, рестартирай и виж какво е положението
пак същата работа,омръзна ми,зарязвам го,искам не искам,ще се мъча да го свикна така