Гаден самоход на белега на мишката...
Проблема се получи след преинсталация на ОС. Ползвам безжична мишка и клавиатура CREATIVE. И с драйвери и без, проблема го има. Изразява се на произволно място по екрана в произволни моменти. Маркера се движи около 2-3 см и спира. Моля за съдействие.
Re: Гаден самоход на белега на мишката...
ще ме убиеш :))
"самоход на белега на мишката"...
1. виж дали не се е зацапало отдолу на оптиката
2. батериите да не са на умиране
3. каква е подложката (защото някои подложки не отразяват коректно светликанат на оптиката на мишката)
Махния и си купи една обикновена от 10 лв.-нямат белези и не спичат и батерии не искат
Не си казал с коя версия на Windows работиш, нито модела на мишката; ако си с WindowsXP, отвори Device Manager и виж настройките на мишката. Опитай да промениш настройките Input Buffer Lenght и Fast Initialization (ако имаш такива настройки).
http://img240.imageshack.us/img240/9733/mouseri5.th.png
Пак повтарям- до последно мишката си работеше нормално. Проблемите се появиха след преинсталация на ОС с Window XP Profesional SP2. Батерийте са годни, работната повърхност на мишката е същата като преди, нищо по лазера не се е зацапало . Модела е Creative Wireless 6000.
предлагам следното :
вземи един бял лист хартия А4 формат и го пробвай като/вместо подложка ....
ако има ефект - пиши отново тук !
дори да не съм "онлине" - поне проблема ще е изяснен "частично" ...
:jamaika
Интерференция с устройство работещо на около 27Мхц...Безжичен телефон?
Цитат:
Първоначално публикувано от bojo06
Пак повтарям- до последно мишката си работеше нормално. Проблемите се появиха след преинсталация на ОС с Window XP Profesional SP2. Батерийте са годни, работната повърхност на мишката е същата като преди, нищо по лазера не се е зацапало . Модела е Creative Wireless 6000.
Сложи си драйверите на мишката, очевидно е по-специална.
Преди това, обаче, иди на Device Manager-a и изтрий устройството/драйвера на мишката и рестартирай, ако не се оправи тогава слагай драйверите към мишката ти.
Цитат:
Първоначално публикувано от Zaphod B
предлагам следното :
вземи един бял лист хартия А4 формат и го пробвай като/вместо подложка ....
ако има ефект - пиши отново тук !
дори да не съм "онлине" - поне проблема ще е изяснен "частично" ...
:jamaik
Все съшата гадна картинка. С лист , без лист, с драйвери , без драйвери, най-накрая ще я счупя, но после ще ме е яд , защото съм сигурен, че проблема не е самата мишка.
Ами преди 7-8 месеца ми се беше лепнала някаква гадина, от много влизания в най-различни сайтове. При покой почва да се движи маркера няколко сантиметра и спира.След сканирване с няколко програми я разкарах.Не знам казваш че си преинсталирал.Пробвай със сканирване за SPY но не само с една програма.
Пишеш. че се е получило след преинстал. Веднага при първото зареждане (след като ОС ти казва тенкю) или по-късно след като зареди нещо друго или някои ъпдейти?
Като за последно ти предлагам да изатриеш устройството, да почистиш регистрито и да изтриеш от него всичко споменаващо за mouse & creative.
Успех! :)
Май се справих с проблема :yahoo: Качих програмата YourUninstaller и с нейна помощ изтрих всички възможни белези. :ole