Търсене на текс в .cgi файлове
Здравейте !
Уиндоус има опция да търси за израз в разни документи. Когато файла е .txt, .doc, .xls и т.н. като че ли няма никакъв проблем.
Имам обаче доста /70-80/ .cgi файла и искам да намеря например в кои от всички тях има думата "бла". Default Viewer-а е notepad - т.е. ако кликна два пъти с мишката върху файла - той се отваря чрез notepad. Има опция да ги преименувам и тогава да търся, но това не ми е много удобно, а пък и постепенно броя на файлове ще се увеличава и... та така.
Как да накарам Уиндоус-а да търси в тези .cgi файлове?
Благодаря !
Re: Търсене на текс в .cgi файлове
Цитат:
Първоначално публикувано от get
Здравейте !
Уиндоус има опция да търси за израз в разни документи. Когато файла е .txt, .doc, .xls и т.н. като че ли няма никакъв проблем.
Имам обаче доста /70-80/ .cgi файла и искам да намеря например в кои от всички тях има думата "бла". Default Viewer-а е notepad - т.е. ако кликна два пъти с мишката върху файла - той се отваря чрез notepad. Има опция да ги преименувам и тогава да търся, но това не ми е много удобно, а пък и постепенно броя на файлове ще се увеличава и... та така.
Как да накарам Уиндоус-а да търси в тези .cgi файлове?
Благодаря !
със
Код:
find /C /I "бла" *.cgi
би трябвало да ти листне всички файлове с броя пъти, който съдържа "бла" всеки от тях. "/I" казва, че игнорираш малки и големи букви. find /? ти дава всички възможни опции, а ако искаш направо си намери grep, портнат за вин32 и се наслади на мощта му.
Според документацията с find трябва да се направи така:
Код:
for %f in (*.cgi) do find "бла" %f
По-силният инструмент е finsdstr:
Код:
findstr /s "бла" *.cgi
Ще си позволя да предложа една малка безплатна програмка -> Search & Replace
Търси във всичко, та даже и замества ако е нужно :)
Благодаря !
findstr - ми хареса най-много, а notepad++ го имам, не го пробвах, защото си мислех, че трябва да отворя 80те файла и тогава да търся в тях.
Още веднъж Благодаря !
А защо Уиндоуса не ги намира?