Искам да сменя твърдият диск
на лаптопа. Как да направя така, че да пренеса ОС (winXP) без да се налага да инсталирам ХП-то и програмите които вече са инсталирани наново? Разполагам с външен (usb/ide) диск за временно съхранение на съдържанието на диска. Благодаря предварително.
Re: Искам да сменя твърдият диск
Аз бих го направил с помощта на Hiren's BootCD - теглиш, записваш, стартираш и ползваш една от няколкото програми за клониране на дискове - Ghost, DriveImage, имаше и на Acronis една, и т.н.
Записваш стария диск във файл върху външния диск, монтораш новият диск и възстановяваш ползвайки същата програма.
Няма как да няма нова преинсталация,иначе можеш да запазиш мултимедийните файлове и документите като ги прехвърлиш.Защо ти трябва да е без преинсталация?
editС Acronis ще стане ама аз поне не бих го направил.
с norton ghost, няма да имаш никакви проблеми да го направиш, само си теглиш гореспоменатото Си Ди и си готов
Приложенията на диска заемат около 2 гб, заедно с ОС (winXP). Проблема е че няма от къде да ги взема за да ги преинсталирам отново. Ако новият диск е с по-малък обем от старият, може ли да се използват гореупоменатите програми? Ghost, DriveImagе.
Цитат:
Първоначално публикувано от sailorbg
Приложенията на диска заемат около 2 гб, заедно с ОС (winXP). Проблема е че няма от къде да ги взема за да ги преинсталирам отново. Ако новият диск е с по-малък обем от старият, може ли да се използват гореупоменатите програми? Ghost, DriveImagе.
Може, стига все пак да е с достатъчно голям обем да събере всички данни от стария диск. При това новият диск просто ще има по-малко свободно място от стария.
А смисъла да сменяш сегашния диск с по - малък?!
Както са ти казали някои колеги - няма проблем да го направиш с image на дяла/диска. Аз лично ползвам на Акронис продукта, но ако се закучи нещо работата с него, тогава прибягвам до Нортън Гост и всичко е ОК :yahoo:
Иначе така с клониране ще имаш две абсолютно огледални копия на двата диска, т.е. новия диск ще си е като стария (откъм инсталации) и ще си работи перфектно!
Така че сваляй на бай Хиренс компилацията и се залавяй за работа - става доста бързо общо взето.