Re: LPT емулация за лаптоп
Има LPT <-> USB преходници. Може един такъв да ти свърши работа.
Целта е да се направи без допълнителен хардуер.
Ами пробвай на Гугъла да търсиш "virtual lpt".
Аз пробвах понеже ми е интересно как може да стане.
Нямам време да чета всички резултати обаче мисля че има решение - виртуален LPT порт който е насочен към някакъв принтер който е инсталиран на твоя лаптоп. Например PDF принтер или някакъв друг.
Ето тук се дискутира подобен проблем http://www.sysopt.com/forum/showthread.php?t=180076
Пренасочването може да се направи със команда от конзолата
net use lpt1: \\yourcomputername\printersharename
yourcomputername - името на твоя компютър в мрежата, и да не си в мрежа трябва да имаш такова име
printersharename - PDF принтер или друг принтер който е инсталиран на компютъра ти
Това решение не съм го тествал обаче си мисля че трябва да работи.
Със "net use" съм правил мрежов принтер на локален LPT порт и това си работи.
Ако това ти решава проблема, пиши на форума всички да знаем.
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivo Wolfen
Опитах го - не се получава желания ефект.
С пренасочване към принтер ще опитам. Принципно, обаче не се търси принтер, а едно защитно устройство. Налична е софтуерна симулация на такова устройство, обаче се търси LPT порт.
Значи се търси симулатор за симулатора на някакъв dongle?
Цитат:
Първоначално публикувано от grgeorgiev
Опитах го - не се получава желания ефект.
С пренасочване към принтер ще опитам. Принципно, обаче не се търси принтер, а едно защитно устройство. Налична е софтуерна симулация на такова устройство, обаче се търси LPT порт.
Програмата си търси хардуерната "тапа" за да тръгне. Виж дали няма в нея настройка да я търси не на LPT а на USB. Ако обаче искаш да пуснеш софтуерен хак, който да елиминира "тапата" ще трябва да се пипне в него.
Да, това е същността на проблема.
Разполагам със софтуерен хак за LPT, но нямам LPT. И виждам две възможни решения:
1. Правя си LPT.
2. Правя си софтуерен хак за USB.
Реших да започна с първия вариант, но все още не съм успял.
Нима защитената програма няма друг крак, ръка или подобни та само с емулация става...
Няма крака, ръце или каквито и да е крайници.
Проблема със хардуерните тапи не е толкова прост. Възможно е да не стане дори и когато имаш паралелен порт на УСБ-то. Много гадна работа са тези тапи. Аз ползвам софтуер с такива джаджи и има опит с тях. По принцип най безпроблемно е когато LPT-то си е вградено в дъното. Има си един стар лаптоп с ЛПТ за една такава програма. То осве ЛПТ ми трябва и сериен порт. При теб може да стане по лесно при положение, че имаш крак. Практиката показва, че с каркове е по-лесно от колкото с тези гадни тапи, но ще е добре да си купиш преходник от USB към LPT. То това не е преходник, а контролер. Просто са го направили като кабел или преходник. 99% съм сигурен, че без ЛПТ няма да стане твоята работа или поне крака трябва да е направен, така че да работи програмата без паралелен порт. Едната ми програма, която е с тапа не я позлвам, а съм си намерил крактната версия, че е по-безпроблемна.
Имах същия проблем с диагн.програми които пък искаха хардуерен сериен порт.Два месеца пробвах преходници, емулатори и т.н. - никакъв резултат.Решението беше Toshiba Tecra.Така , че търси си лаптоп с LPT.
Цитат:
Първоначално публикувано от koko20
Имах същия проблем с диагн.програми които пък искаха хардуерен сериен порт.Два месеца пробвах преходници, емулатори и т.н. - никакъв резултат.Решението беше Toshiba Tecra.Така , че търси си лаптоп с LPT.
Някои диагностични програми спокойно си работят без сериен порт , а с USB / VAGCOM примерно при мен си работи перфектно. :)