Проблем с интернет USB връзка !
Проблем с интернет USB връзка !
До сега съм бил само с LAN кабелна връзка и ми се изскаше да прокарам нет с USB връзка тъй като модемът няма 2 изхода с LAN кабелна връзка,а само един с LAN и един USB връзка.
Инсталирах Dreiver-те промених мак адреса всичко е ок но няма интернет !
Изпращенето на пакети е 0 получаването постояно се променя .
Проблема от какво се появява ?
Доставчика?
Re: Проблем с интернет USB връзка !
А не е ли по-лесно и бързо, да си сложиш един рутер след модема, на LAN порта и да имаш колкото си искаш интернет.
Иначе подозирам, че модема ти е ADSL и че не може да е ползва едновременно по LAN и по USB, а работи само по един от двата канала.
Неправилно задаваш въпроса тук във форума !
Би трябвало да питаш следното:
"На кабелния модем имам изход за USB и изход за етернет кабел RJ45.
Мога ли да ги ползвам и двата едновременно за два различни компютъра ? "
И тъй като не си написал кой е доставчика и какъв е модела на модема, ще отговоря така:
Не, не може.
Можеш да ползваш само единия интерфейс. При това, ако искаш да смениш интерфейса, трябва да се обадиш на доставчика да пренастрои модема (не се шашкай, ще го направи от разстояние и никой няма да те безпокои вкъщи).
Кабелните модеми имат различни MAC адреси за LAN и USB. Предполагам, че така са нещата и при ADSL модемите. Решението е само рутер!
Lupus,
Вероятно Compare е имал предвид следното:
- инсталирах драйверите и се появи някакъв "USB network adapter" и някаква "USB network connection"
- на този "USB network adapter", "смених" MAC-адреса - направих го същия като MAC-адреса на другия (етернет) адаптер
Ама стига вече сме гадали, че така можем да напишем някоя голяма глупост !
Той най-добре ще обясни кое как.
Извинявам се за неточностите и не конкретното описание .Но и толкова познания имам за да ги обясня .Все едно на един човек които е клал прасета цял живот да се опита да обясни как се прави основен ремонт на кола .
Явно се нуждая от рутер но ше изчака дооста време .
:Drinks: