След откачане от мрежата не мога да се свържа отново
Привет,
имам лаптоп HP nw8440 XP sp2 US-English със всички ъпдейти.
От известно време, след като си откача мрежовия кабел, веднага ми излиза съобщение "It's now safe to remove <LAN card>".
След това не мога да си пусна мрежата по никакъв начин.
След като стане това, в Device Manager до мрежовата карта се появява удивителна, и ако опитам да я пусна ме информира че не става защото 'previous instance is in memory' или нещо подобно.
Нещата се оправят само с рестарт.
Имате ли някаква идея защо става така и как да го оправя?
И как да направя така, че мрежовата карта да не се счита за removable?
10x
Re: След откачане от мрежата не мога да се свържа отново
Аз подозирам драйвера. Може да провериш какъв ти е точния модел на LAN картата и да инсталираш нов драйвер за нея.
Отиваш на Local Area Connection, Properties>
Срещу модела на мрежовата ти карта има Configure, цъкаш там и разглеждаш из менютата дали няма отметка какво да прави при вадене на кабела.
инсталирах последна версия на драйвера, но проблема си остава.
В Properties няма опция какво да се прави при дисконектване или изобщо нещо което да изглежда да върши работа.
Картата е Broadcom Nextreme Gigabit b57
Има ли начин да се каже че картата не е removable?
HP умират да ги ръчкат лан картите така... при един друг лаптоп е същата ситуация ала поне не вика че картата е за вадене...мисля че няма начин как да я 'настроиш' да не е рмувабъл.
http://forums12.itrc.hp.com/service/...readId=1219840
@Smurfa - няма такъв филм за HP и като фен на HP мога да ти кажа, че това обичайно не е проблем.
@peter_nn - по добре опитай в детайлите на драйвера ( Power Management ) да махнеш "Allow the computer to turn off this device to save power"
отделно: в биоса с <F10> виж дали LAN Power Save е disabled и ако не е направи го. Също така LAN/WLAN Switching също е добре да е disabled.
@Утре (с правописна грешка :) ) Май са няколко от бизнес моделите които имат този 'проблем'; аз лично ще полудея ако в сис трей-а нон стопо ми седи сейф ту ремув хардуер...ала това си е мой вкус...но като цяло мисля че е недоглеждане един вид при тези модели...