Изчезна клавиатурата във Виста Ултимат
Здравейте.
Уиндоус Виста ултимат 32бит, с всички ъпдейти без сървиз пака. Всичко работеше без проблем от седмица-две, тогава мисля, че последно ъпдейтвах. Днес по някое време изкочи един син екран - мисля че имаше ntdys или нещо подобно, след което рестартирах компютъра и няма клавиатура :)
рестартирвах, пробвах с усб клавиатура какво ли не. Клавиатурите си работят - усб/пс2, но точно когато дойде момент да се влиза в Уиндоус и изчезва. Ако num lock или caps lock са били включени - си остават пак включени, но уви нищо. Започнах да гледам device manager - там под таба HID ги имаше една по една/двете заедно клавиатури обаче със чуденки. В пропърти имаше текст, подобен, че хардуера не може да бъде стартиран, поради това, че услугата /service/ не е disabled или друг хардуер го използва. Пробвах системрестор, 2 седмици назад - нищо, като хардуер Нищо не съм слагал.
След малко ровене в гугъл излезе или да проверя в регистри за disabled.
тук четох, но уви
http://safari.oreilly.com/073562044X/ch05lev1sec6
error code 32
някакви идеи ?
Благодаря предварително !
Re: Изчезна клавиатурата във Виста Ултимат
съвета ми е да я махаш тая виста и да си сложиш едно xp!
Виста има проблем с различните видео карти, и с едни марки прави повече бъгове с други по малко. Има още какво да и се подобрявя за да замести хр!
Просто я махай и половината ти проблеми ще изчезнат :)
Re: Изчезна клавиатурата във Виста Ултимат
xeno, направоп ти се чудя след такъв пост :
Цитат:
Лаптопа е Acer Aspire 5315, сложено заводски VISTA. Когато беше на нея нямах никакви проблеми с камерата. Вистата беше с DirectX 10. А сега е със Windows XP и с DirectX 9.d. И от както съм на XP ми забива камерата, така че и мишката и клавиатурата забиват даже.
Въпроса ми е,
възможно ли е да е заради DirectX-a, което много ме самнява?
Или просто трябва да отида и да поискам да я сменят защото тази си е с бъг?
Някой имал ли е подобни проблеми?
Благодаря предварително!
как може да даваш акъл относно vista/xp ;)
get, във vista драйверът за клавиатурата е този:
kbdclassKeyboard Class Driver Microsoft Corporation c:\windows\system32\drivers\kbdclass.sys
виж дали го имаш изобщо като файл и/или дали се зарежда (пусни си един логинг буут)