Моля за помощ за фонетична кирилица
Моля за насоки как да изкарам фонетичен режим на клавиатурата (в момента ползувам кирилизатора на сайта na hardwarebg.com , copy-paste , затова се справям)
С XP -64bit съм
От контрол панела > Regional and language Options > languages > Details > Setings > add
Bulgarian phonetic >apply и ми излиза :
Error
Windows could not properly load the English(United States) - Bulgarian(Phonetic) Keyboard Layot
Всякакви подредби включващи Bulgarian(Phonetic) не се запаметяват
Само фонетичната неще да се запамети, Bulgarian, Bulgarian Latin се запаметяват, но при смяна пак не работят .
Някъде другаде ли е проблема? Не мога да се оправя
Re:Моля за помощ за фонетична кирилица
Mersi FearMe ,za syjalenie ne se polu4ava - instalira se ,no nqmam otmetka ili buton (select keyboard layot you want) na keyboard.
Pobarkah se ve4e.
Gledam na keyboard moje da si obnovq draivera, dali 6te pomogne tova ?
чааакай, чакай малко :)
ти си го инсталирал, ама добавил ли си PHO layout-a?
в края на инсталацията имаше едно кратко описание, че трябва да цъкнеш десен клик на language bar-a, propetries и т.н. с добавянето на PHO-то
Mersi za tyrpenieto , za language bar-a v (Regional and Langyage options) li stava vypros - tam pri opit za dobavqne pi6e :
Windows could not properly load the Bulgarian - Bulgarian(Phonetic) Keyboard Layot
A v Keyboard nqmam language bar
за начало само ще те помоля за минеш на кирилица съгласно Правилата на форума. благодаря ти предварително
да, за в regional and language settings става въпрос, но защо ти вади подобно съобщение за грешка - не знам. не съм го виждал досега. да си имал преди това flextype?
Аз съм срещал подобен проблем, когато кирилицата (не точно тази) е инсталирана с администраторски акаунт, а пък после добавянето на layout-а се прави от неадминистраторски акаунт.
Конкретната причина беше, че:
файлчето C:\Windows\system32\kbdbph.dll беше наследило само администраторски права (по-точно не беше наследило правата за цялата папка system32)
Конкретния проблем се оправя като се оправят ръчно правата на това файлче.
Ами системата е прясно инсталирана, не е имало никакъв кирилизатор сега качвам програми, флекс тайп не съм качвал че прочетох много лоши отзиви за него
MitkoS - проверих в C:\Windows\system32\kbdbph.dll - такъв файл нямам, да не е сгрешена някоя буква и какво трябва да се смени там
Решение е донякъде да пиша в някой сайт с бълг. фонетика и после копи-пасте ама :081:
Прочети ТУК.
Ако всичко е наред, пиши.
Може да пробваш и ТОВА
Разархивираш, десен бутон на ".inf" файла и избираш "Install".
Много благодарности на Pat - това последното стана - явно си е точно за ХП 64бит.
Мерси много на всички за помощта, не очаквах толкова хора да се отзоват.
Писах и в един друг форум -хардуербг ама там нищо.
ПП. Имам и друг един софт. проблем с принтера , ама там вече няма оправия
А това на No CARRIER не стана ли?
Питам де, за да знаем. На 64 битова XP не съм тествал, защото нямам такава.
Но е хубаво да се знае, като го препоръчваме.
Ами на No CARRIER не съм го пробвал за съжаление , пробвах първо това на Pat -стана и отсега нататъка ще гледам да не ръчкам много че и без това не съм кой-знае какъв разбирач.
По принцип и инсталатора на NO CARRIER става за всички Windows, като лични впечатления ми липсват само за 64 битова XP, затова попитах.
Иначе няма нито един негативен резултат, дори и на такава OS [XP 64], но впечатленията не са мои лични, а на ползватели.