Искам да разделя C: на два дяла при лицензирана Vista Home
Здравейте, имам лаптоп Toshiba с лицензирана Vista Home premium. Към комплекта имам Recovery CD за Вистата. Обаче не ми допада варианта диска да е само с един дял С:. Не разбирам от Вистата и незнам дали с оригиналното CD мога да почна нова инсталация с делене на харда, както е при ХР. Освен това ме е шубе да не направя гаф с драйверите. Vistata сама ли ще си ги прихване и т.н. И последено /засега/ питане - харда ми е 120 Gb; колко би било добре да оставя за C: -то; колко заема Vistata? Мисля, че 30 gb са достатъчно.
Ще ме извините за многото и баламски въпроси, но не съм изобщо наясно с инсалирането на Виста и то лицензна. С ХР-то се справям без ядове, но не искам да качвам на лаптопа ХР.
Мерси предварително.
Re:Искам да разделя C: на два дяла при лицензирана Vista Home
recovery cd не е същото като оригинална инсталация. то връща лаптопа към състоянието на закупуване - т.е. настроен windows + всичкия допълнителен софтуер, който ти се полага
делене по време на инсталация - да, лесно е
драйвери - по-лесно или по-трудно в сравнение с ХР в зависимост от модела
само за vista 30 гиги са предостатъчно, но след това зависи какво ще слагаш допълнително. 2-3 големи софта и 2-3 големи игри, плюс 3-4 гиги за swap и 30-те гиги са заминали, без да ги усетиш
За какво трябва игрите да ги слага на системния дял т.е. на "С",че и софта...
Благодаря за отговорите. Пак в тая връзка един приятел ми каза, че харда може да се раздели на партишъни дори от самата Виста в уиндоуска среда, а не по време на инсатлация. Вярно ли е това?
Цитат:
Първоначално публикувано от Styx_1972
Пак в тая връзка един приятел ми каза, че харда може да се раздели на партишъни дори от самата Виста в уиндоуска среда, а не по време на инсатлация. Вярно ли е това?
ето, писал съм тема, преди време за тази работа,, ама няма кой да се сети, да те упъти
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37773.0.html
добавено, че забравих.
И друго 30GB са много малко, остави му поне 60, и си спри реставрацията, ако искаш, и не ползваш, че взима много място.