Проблем с Mozilla Firefox и Internet Explorer8
Здравейте!
От две седмици се сбъсках със следния проблем вече на няколко комютъра.
ОС WXPSP3, инсталирани всички ъпдейти, вкл. ИЕ8.
При опит да се инсталира коя да е версия на Mozilla Firefox, вкл. последната, при първо стартиране прозореца, в който услужливо пита дали искаме да импортнем нещо от съществуващи браузъри се отваря само като една малка лента, не позволяваща разпъване и има само опция за затваряне (Х). След като се затвори няма повече никакви признаци на живот от страна на Firefox, появява се за 1-2 секунди в таск мениджъра и изчезва.
На една от машините си играх 1-2 часа и изтрих всичко , свързано с Mozilla от регистрите и опитах отново да инсталирам, тогава всичко е нормално.
Това се случва и на току що инсталирана и ъпдейтната машина, на която не е качвана Mozilla Firefox до момента.
Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
Re:Проблем с Mozilla Firefox и Internet Explorer8
Отвори си Task Mаnager и погледни колко стартирани процеса на Firefox имаш (сигурно има няколко стартирани).Спри ги всички и опитай пак.Ако не стане, рестартирай и пак опитай да инсталираш мозилата.
Цитат:
Първоначално публикувано от shanto
Отвори си Task Mаnager и погледни колко стартирани процеса на Firefox имаш (сигурно има няколко стартирани).Спри ги всички и опитай пак.Ако не стане, рестартирай и пак опитай да инсталираш мозилата.
Нито един.
За 1-2 секунди се появява процеса и изчезва.
Това се случва на 6 РС-та до момента.
При неъпдейтван windows с IE7 не го прави този проблем.
Няма логика в подобно поведение /6 машини/. Смени си версията на ХР. Вземи чист Уиндоус и интегрирай SP3, дали нямаше и четвърта версия. Интегрирането става за десетина минути. След като смяната на Мозилата не помага, значи нещо е омазано в Уиндоуса.
Пробвай под Safe Mode да пуснеш лисицата. Провери си компютрите за вируси и всякакви гадове.
@Johny22
няма такъв сервиз пак 4, инак и аз предполагам, че идва от windows-а му
Не споря. Може би е било нечий експеримент кръстен SP4.
Аз съм интегрирал SP3 в един лицензиран ХР, спрял съм всякакви ъпдейти и повече не се занимавам с Windows-a. От време на време възстановявам с Acronis началната инсталация и нямам ядове.