Ремонт на Уиндоус след ъпгрейд на процесора?!?
Смених процесора Дурон 800 със Семпрон 2800+. При шина 100 нямам проблеми но процесора естествено се разпознава като Атлон на по ниска честота. Набузя ли шината на 333 обаче при поста всичко е ок но Ос зависва. Имате ли идеи може ли да се оправи някак без преинсталация? (Асрок K7VTA4+ 2gb 400Mhz Twinmos, Nvidia gf2mx400, Sempron2800+).
Re:Ремонт на Уиндоус след ъпгрейд на процесора?!?
Изглежда ми на хардуерен проблем, виж паметта ти след като вдигнеш шината на колко работи. Както и дали процесора се хлади добре.
сложи джъмперите на дъното на 333fsb,а не от биоса.
Точно от джъмперите е сложено на 333;-) Това дънце ти е познато Наско, нали? ;-)))) Още цепи мрака.
не е за биос
Дочине я го опитай на 400fsb
Дъното е същото но процесора не е. С последният биос е от 2004та и процесора се разпознава в Биоса правилно. Ще пробвам на 400 но не мисля че ще пали.
Memory - Supports DDR400/333/266 non-ECC, un-buffered memory
- DIMM slots: 2
- Max. capacity of system memory: 2GB
Kakва ти е паметта?
2x1gb Twinmos 400mhz. Не мога да ти кажа повече, оставил съм баща ми да се спасява. Той вече се примири и най вероятно ще си остане така до догодина като се прибера отпуск. На сто мегахерцова шина си бачка без грижи и се разпознава като някакъв си Атлон. Туинмоса съм го извадил работещ от Epox 9npaj+ където бачкаше на 400 на настройките по СПД. Не разбирам обаче какво имаш предвид. Процесора е пробван на друго дъно и работи.
Re:Ремонт на Уиндоус след ъпгрейд на процес
Имам предвид NON ECC-unbuffered?, може да ти дава проблеми поради ECC-buffered memory type
Другото кето може да пробваш е manual CPU steps докато го закрепиш на мах