Проблем с преинсталацията
Здравейте. Имам много странен проблем случи ми се с два различни компютъра. След като сложа диска с Win-a рестартвам компа (така и на моя личния), но вместо да почне да ми зарежда първите стъпки към преинсталацията ми зарежда самия windows и всичко тръгва по старо. Ако заредя от самия диск пък стига до някакви стъпки, които не са ми се появявали на моя комп. Някакви идеи?
Re:Проблем с преинсталацията
хайде вземи ги препиши тия "някакви стъпки", кажи за кой windows става въпрос и какви стъпки са ти се появявали, а сега не се появяват :)
а в биоса как стоят нещата, на CD -rom ли е? Диска изобщо тръгва ли да върти? Диска ти надран ли е?
Значи първият път като ми се случи помислих точно, че е надран дискът но от тогава у нас си го преинсталирвах два пъти. Да в CD-roma e и да зарежда дори дава да отворя папката на диска. Значи windows xp и съответно го слагам пак на xp.
Стъпки (по принцип) :
1. поставям диска в Rom-a
2. рестартирвам компютъра
3. избирам дали ще е от CD/DVD ( в моя случай CD)
4. след това имаше команди с F8, ESC и съответно да избера, за кой диск искам преинстал
5. избирам начина, по който да стане в случая NORMAL
6. започва да зарежда една скала
7. и почва вече да се зарежда, пита за нета и така рестартирва се и готово.
Това, което ми се случи:
1. поставих диска
2. рестартирах
3. ЗАРЕДИ МИ WINDOWS
4. отворих папката на диска
5. пуснах от setup и почна директно от "7. и почва вече да се зарежда, пита за нета и така рестартирва се" НО БЕЗ ДА ЗАРЕДИ НОВИЯ WIN
Това е и нищо не ми дойде на ум.
след като ти зарежда директно windows, провери следните 2 неща:
1. задал ли си му да буутва от cd-то?
2. сигурен ли си, че дискът не е понадран? отказ да зареди се случва при проблем с четенето от диска, до какъвто извод води и отказът да зареди нов win след предполагаемата преинсталация, която правиш отвътре на windows-a.
губи ми се обаче нещо във фразата ти "пита за нета и така рестартирва". след въпроса за конфигурирането на нета инсталацията не трябва да рестартира компа веднага. това ли се случва при теб?
Както каза FearMe трябва да му зададеш да буутва от CD-то. Цитат:
Първоначално публикувано от mer40
3. ЗАРЕДИ МИ WINDOWS
Не трябва да ти зарежда WINDOWS,а да почне инсталация...
Ами след като сложа какви ще са настройките на интернета зарежда пак и след това се растартва, ще презапиша диска за да проверя дали пак ще прави така.
Здравей,
тук има подробни ръководства, чети внимателно и стъпка по стъпка прави каквото е написано!
http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=6479
Успех