промяна на partition letters ?
Привет,
имам диск разделен на 4.
Преди дяловете бяха така C(system) ; E,F,G(data) ; D(DVD)
Сега искам да преинсталирам ХР, и изтрих целия partition С, след което създадох unformatted primary partition на това място.
Обаче сега тая unformatted primary partition (бившото С, и първа по ред в диска) ми се появява като D, а като С се явява бившото Е.
Как да си върна стария ред ??
Пробвах с някаква версия на PArtition Magic, но той не показва букви, мога да сменя само лейбъли.
Благодаря
Re:промяна на partition letters ?
Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Storage --> Disk Management.
От там с десния бутон върху дяла, на който искаш да промениш буквата и от контекстното меню избираш Change Drive Letter and Paths...
Разбира се, всичко това трябва да го правиш от потребител с администраторски права.
Само не съм много сигурен, дали ще ти позволи да промениш дяла, на който е инсталирата самата ОС. Все пак можеш да пробваш.
Цитат:
Само не съм много сигурен, дали ще ти позволи да промениш дяла, на който е инсталирата самата ОС. Все пак можеш да пробваш.
няма да стане тая работа
Цитат:
Първоначално публикувано от Little_Alien
Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Storage --> Disk Management.
Ми то няма Уиндоус, откъде тоя Control Panel :) ? И така не можеш да смениш буквата на системния дял.
Все пак се оправих точно по тоя начин, като бутнах Мини-ХР от Хиренското ЦД и използвах Disk Management от там.
10х
може да опиташ с акронис да скриеш всички истройства които са ти ДАТА и после да качиш ОС директно на С, или пак с него и ли което и да е да създадеш диск с някаква фат таблица и после като инсталираш ОС да му кажеш да си го форматира