как да преборя домейн администратор ?
Привет,
ХР сп3, част от домейн, имам локални администраторски права.
Има инсталиран МсАфее антивирус, поради което всичко работи като полу-умряло.
Искам да го деинсталирам, или да спра сървисите свързани с него, или да го повредя по някакъв начин, или каквото и да е, така че да не ми пречи.
Обаче каквото и да опитам ми дава Access Denied, пробвах какво ли не вкл. взимане на ownership върху разни регистри кийс и т.н.
Сигурен съм, че е възможно, но нещо не мога да уцеля верния път. Как да стане?
10х
Re:как да преборя домейн администратор ?
Изключи мрежата и влез като локален администратор. Ако пак не ти позволява , значи нямаш администраторски права.
Примири се с положението. Има си човек който отговаря за настройката и предпазването на компютрите. Дори и да прецакаш по някакъв начин антивирусната администратора предполагам има някаква конзола да следи коя антивирусна не работи и пак ще ти я инсталира.
Да след като си има администратор, защо ти се занимаваш с нещо което не ти е работа. Ако има проблеми и нещо неработи както трябва, говорете с него дали може да се направи...
@dash - това не става, защото не мога да спра сървисите - не ми дава.
Защо се занимавам с нещо което не ми е работа - ми защото ми пречи на работата. Цялата система работи като умряла. С администратора не мога да говоря защото дори не знам кой е, това е неграмотна автоматична корпоративна инсталация с десетки излишни боклуци които искам да махна.
Знам че е въпрос на права върху някакви регистри кийс, но не знам къде да пипна.
Първо логни се не в домейна а в компютъра
второ - махни пътя за домейн лог - my coputer - properties, computer name - netword ID
зависи откъде ти идва Макафито ако е насилствен инстал през мрежата няма да можеш да се отървеш ако се логнеш в домейна пак ще ти се наплюка see force install, пробвай и ако не става пиши...
Лайв СД с някакъв линукс не можеш ли да заредиш и дел на всичко което не ти трябва!? Parted Magic! Теглиш исо-то, печеш диск, буутваш от диска, зарежда се в рама и дел квото не ти хареса! Все си мисля, че като му делнеш инсталационната папка на макафито и като стартираш ундоуса и ще вземе да ти пищи още кво е останало от него и не може да си намери това и онова.