Kak da napravia image na disk po LAN?
Situaciata e slednata - edin komputar v i-net klub se skapa i traibva da go preinstaliram, i tai kato komputrite sa absolutno ednakvi iskam po mrejata da kopiram diska na edin zdrav. Taka shte si spestia i vskichi instalacii na igri i t.n.
Komputrite niamat flopy nito CD (osven sarvara razbira se) i tai kato za sefte se sblaskvam s takav problem shte sam blagodaren na vseki koito mi pomogne!
Mojesh da se lognesh v mrejata pod DOS, ama ne po TCP/IP protokol :( Variant e durektno da svalish edno HDD, da go vkarash v PCto i da go kopirash... Vsicko tova ako OS-a e max WIN98, ama pak pod DOS. No predi tova triabva da si formatiral harda s optsia /s za systemen i sled tova kopirai vsichko bez Io.sys. Moje i bez format, no ti si znaesh... zavisi kolko se e skapal kompa :))) Pri men predi vreme tozi nomer mina kato si prehvurlih sudurjanieto na edinia hard na drugia i sled tova si bootna bez problem. BTW vnimavai s dulgite imena!!! Po-dobre gi preimenuvai ako ima takiva.
Ima i programi za tazi tsel, no sega ne se seshtam za tiah :(
specialno za tazi cel polzwai programata Symantec Ghost
Zabravih da pisha che po nikakav nachin ne moga da vlezna i pod DOS! Komputara e s KAIOWAS klient i mai toi e izkluchil F8. Moga li da napravia parvonachalnoto zarejdane po mrejata i kak stava tova?
Symantec Ghost-a raboti li pod DOS? Okaza se che na edin ot komputrite ima gotov image napraven s nego, no problema mi sega e kak da stigna do tova da go kopiram bez da otvariam komp. zashtoto sa zapechatani i garanciata shte otpadne?!
ot BIOS nemoje li da se ukaje, che iskas da BOOTnes ot A:
GHOST syzdawa bootable disketa.
Be toi 4oveka e pisal 4e PC-to niama flopy i CD. Moje da se bootne po mreja samo ako Lan kartata go pozvoliava. Puk kato e v garancia gi vikai da go vidait i kato go otvoriat deistvai naburzo.
Mnogo dobra idea dava VanDan, no loshoto e, che kato sa v garantsia ti triabva da zanesesh kompa vuv firmata, a ne te da doidat pri teb :(
Ghost enterprise 20003 pravi dve disketi za dvata PC s koito se raboti...
Ima go na technolink, 100mb ISO
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Verdana, Arial, Helvetica" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">
Moga li da napravia parvonachalnoto zarejdane po mrejata i kak stava tova?
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Може. Погледни тук за повече подробности:
http://netboot.sourceforge.net/
Не знам обаче дали си струва усилията. Но ако ти се занимава.....
Norton Ghost 2003 Install (ne ISO) shte bude utre na Datata pri Dockera :)
Ima edin variant da opita6 s vun6no flopy ili CD, no triabca da si nameri6 takova. I kato ti kazah hvani 4ovek ot firmata i go po4erpi i 6te ti dade novi lepenki za garanziata. Maitap de.
Ами ако проблема ти е в KAIOWAS-a защо просто него деактивираш?Иначе да ниамаш нито F5 нито F8.Ама маи няма да стане без флопи и без СД. [^]
Goliam ***** sam. Po edno vreme se setih za dobria star CTRL+C i stana - vleznah pod DOS, a ot tam veche preinstalirah Win-a - opitah da vaztonovia regystryto ama ne stana - iavno ne e bilo samo to. Sega veche imam raboteshta mashina no igrite gi niamam - drapnah po mrejata image-a i Ghost-a, no mi iska "key". Niakoi da znae takav?
p.s. Vashno flopy i CD shte ne mi varshat rabota zashtoto v BIOS-a niama opcia za zarejdane ot USB, a dokolkoto znam te sa predimno takiva.