Отговор: натоварване на процесора
  махни firefox-a  и ползвай chrome или по-добре opera mobile
този AMd C50  мобилния дето е на 1GHz ,  е много зле, но какво очакваш от 9W процесор.GSM-а ми е по-бърз  !!!
  аз не ползвам фирефоx не би трябвало да се натоварва така може да е сякакъв ама това не е нормално според мене
  абе, че С50 е много слаб, така е, но категорично не трябва да се държи ЧАК толкова зле, колкото го описваш

в safe mode по-различно ли е?
  на сафе не съм пробвал ще го пробвам и така но вече нз какво да го правя с какви ли не програми опитах да чистя вируси но явно проблема идва от другаде дано го оправя може да е слаб но със сигурност не трябва да се държи така има някакъв проблем ама какъв е тои
  Ако му е малко кеша на процесора е нормално да се дърци така.
  Случайно да си спрял визуалните ефекти  - на computer - > десен бутон -> properties - >  advanced - > virtual settins -избери - "best performans"
 опита ли с  opera ?
  направих го но няма разлика от нещо др идва проблема явно някакви други идеи ;цц

- - - Обновено - - -

и само да подчертая че съм със 64-бит и мн се надявам да намерим решение на проблема
  да разбирам ли, че не си пробвал в safe mode какво се случва?
  Най-вероятно си го "замазал".На мен така ми се получи месец и половина след като закупих лаптопа.Преинсталирах и досега нямам проблем.

Добре е да опишеш откога го имаш и дали проблема с нтоварването е отскоро и откога?
  проблема доиде след преинсталацията да от скоро преди седмица го преинсталирах и се получи така

- - - Обновено - - -

и да и на сафе моде проблема го има
  Омазал си нещо.Може би драйвери или нещо друго.Не вярвам на "свежа" инсталация да се получи проблем, освен когато е омазано нещо по време на инсталацията.
  Format C :D и ще му олекне.