избор на операционна ситема Windows
Препоръчайте ми какъв Windows разбира се пиратски да сложа да моят компютър досега бях с Windows XP proffesional но нещо стана и трябва инсталация но искам друха система да не е Windows XP Препоръчайте ми друг Windows пиратски разбира се Благодаря Ви
Отговор: избор на операционна ситема Windows
Според форумните правила нелецензиран софтуер не е препоръчително да се коментира. От друга страна ти дори не си дал спецификация на машината която ползваш. Ако е стара има голяма вероятност да ползваш пак Windows XP.
stenly, само да уточним, че самата операционна система не може да бъде пиратска сама по себе си
пиратски може да бъде начинът на придобиването й - човекът може да си я свали от някой сайт, и без да бъде "излекувана", след което само да си купи сериен номер и всичко е законно
та в този смисъл, коментарите и съветите са си напълно законни, стига да не се предоставят линкове за сваляне на вече кракнати версии (макар че и това е интересна тема за размисъл, но да се придържаме към ГДБОП-ските тълкувания, т.е. напълно лишени от адекватни знания в сферата :)) )
и сега по темата - без да знаем какъв точно е компютърът, на който ще се инсталира операционната система, можем да даваме само общи съвети от рода на:
1. ако е на близо 10 години - ХР
2. ако е на около 5 - 7-ца
2а - ако има <= 3ГБ рам - 32-битова 7-ца ultimate
2б - ако има >= 4ГБ рам - 64-битова 7-ца ultimate
3. ако е лаптоп, по-скоро n-битова 7-ца, но home premium, където препоръката за n=? съобразяваш с 2а и 2б
Всъщност какъвто и уин да ти препоръчаме то няма отношение дали ще пиратсваш или не... Обаче след като така задаваш въпроса си позволявам да си мисля , че някой друг ще ти инсталира ОС - та той би следвало да те ориентира след като ти види данните на компютъра... Иначе за по старите игри е добре XP и си е сгодна OS. Уин 7 е другата ти алтернатива но там може се прецени след като се знаят данните на машинката ти.
Не знам как бих тълкувал версии като Gamer Edition и тем подобни модифицирани без съгласието и знанието на фирмата производител. За мен са си пиратски :)
аз пък честно да си кажа. Ако двама от колегите не бяха писали, до сега да съм я потурчил темата. Пък и имам чувството, че всичко това е напълно излишно и си пишете напразно. Другарят, ако наистина търсеше препоръки, нямаше да пита по такъв дебилен начин...
lпроцесора е Intel Celeron 1.7 RAM 247 кб HDD 40ГБ да стар е на 9 години
XP + инвестиция в още 512 MB рам, за да имаш нещо, наподобяващо компютър...
Съвсем лек коментар - 10 години, 2ГБ рам - 64-битова 8-ца - самолет.
За някои самолет, за други охлюв. Различни хора, различни критерии. За мен няма как 10 годишна машина да ми се струва бърза :)
P.S. А защо на 2 гигабайта рам се слага 64 битова ОС ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
За някои самолет, за други охлюв. Различни хора, различни критерии. За мен няма как 10 годишна машина да ми се струва бърза :)
+1.... не, +10 ;)
Самолет ама от бипланите...
Иначе за паметта хубаво ще си е надгражда но ми се струва че най-вероятно ще е SD Ram...
не. Преди 9 години SDR-а беше отшумял. Ако, освен не са му го дали, преди 9 години. Тогава може да е с SDR. А ако е реално с sdr и celeron. Начи тоя celeron е пълно дърво и смело бих казал, без липсващ L2.
@Stauffenburg
Ако си с sdr, по добре 2К, ако не, пак с XP. Но тея неща ги изказвам на празно. Вече както казах, всичко това е напълно безсмислено. Просто, защото, когато си я пускал темата не си очаквал да ти се даде съвет, каква система да ползваш, а по точно линк. Но няма как да стане.
Не го приемай, като лична нападка. Може и да греша. Но на пръв поглед така изглежда.
Връщам се към поста на FearMe. Не е лошо, за XP, да се поставят още 512МВ.