Проблем с инсталирането на windows
Здравейте,днес си купих компютър lenovo h5 series но не знам как да инсталирам windows излиза ми черен екран и ми иска някакви команди и не знам как да бутне диска и не знам как да вляза в биоса пише ми че мога да натисна бутон F5 и F8 но нищо не става
Отговор: Проблем с инсталирането на windows
Прежали някой лев и дай лаптопа на човек който знае как да инсталира ОС, драйвери и т.н. Иначе, честита покупка и дълго време да си го ползваш безпроблемно.
никога не съм ходил в сервиз и смятам да се справя сам зора ми е само да бутне диска но ми иска някакви команди
Командите които виждаш са от предварително инсталирания дериват на ДОС (предполагам). Потърси в нета как се влиза в БИОС-а и се пробвай.
maxx271 що пишеш тук нали сам ще се справяш?
Намери някой да ти покаже поне малко...
Не искам да те отчайвам, но компютрите не са толкова прости колкото ми се струва, че искаш да бъдат. След буутването ще ти излязат още въпроси и чуденки, за които вероятно пак ще ти трябва съвет. Като не искаш сервиз поне потърси някой приятел или познат, както е писал Иво по-горе, който да ти покаже поне основните неща. Или залягай над ръководствата в интернет и чети. Просто готова сдъвкана информация стъпка по стъпка от разстояние е доста трудно (да не кажа невъзможно) да се направи.
Четох но за този модел не пише много пробвах различни комбинации които намерих но не става възможно ли е биоса да е заключен и това да е причината
Не е възможно. От друга страна дори не си дал точен модел на играчката (за да може някой колега ако му се занимава да прочете вместо теб). lenovo h5 series сигурно има поне десетина модела лаптопи.
Press the power button.
As soon as the ThinkPad splash screen appears press F1.
Then continue F1 presses until the system says entering BIOS.
това ми пише само като модел не е лаптоп а настолен забравих да спомена
- Отне ми точно 10 секунди да питам гуугъл и да намеря пдф за твоя комп
http://download.lenovo.com/consumer/...e_20131028.pdf
How can I start the BIOS setup utility?
To start the BIOS setup utility:
- Shut down the computer.
- Repeatedly press and release the F1 key once turning on the computer to start
the Setup Utility program.
Нали правилно си превел информацията? ГАСИШ КОМПЮТЪРА (не рестартираш а гасиш), след което "палиш" и почваш да помпиш F1 докато влезеш в БИОС-а.
За да влезеш в BIOS-A , пробвай всички бутони, които имат F в себе си ( F1,F2,F3,F4,F5,F6,F7,F8,F9,F10,F11,F12 ). Най-често срещаните бутони са F11,F12,F1,F5. Като ровя в интернет във всички форуми пише, че за твоя модел достигането до BIOS-A става, като натиснеш бутона F1, но ти казваш, че не е той. :thumbup
А работи ли ти клавиатурата въобще? :))