Server 2003 и Lan drivers
Сложих си Windows Server 2003 Enterprise ( Retail ако има някаво значение ) и имам проблем с драйверите за Lan картата . Картата е Netgear Fa310Tx . От support на netgear ми съобщиха , че не са готови с драйверите .
Въпроса ми е как мога да се направя драйвер , като имам драйвери за Win NT , XP , 2000 , и файла който използва Win e ngrpci.sys . Как да го инсталирам ( итегрирам ) в Windows .
Само аз ли има проблеми с лана ?
Ами явно тая карта е екзотика някаква.
На въпроса.
Няма как, поне аз не знам начин да регистрираш(интегрираш) *.sys device, "просто така", както се работи с dll и regedit.
Единственния начин е да се съпровожда този *.sys, от съответния *.inf файл и *.cat каталог.
Ключа е *.inf файла. В него са направени описания за записите, които са необходими за registry.
Ако знаеш какво да промениш от тях за да станат compatible с Windows 03, тогава ще стане.
Ok , ясно , Благодаря за отговора !
Според една от дебелите книги, на ОС от XP нагоре може да се сложи и драйвер който не е точно за самата ОС. Т.е. имало защитен механизъм, който се опитва да пренагоди драйвера за да може да работи правилно без да срине нещо. С други думи е допустимо драйвер за Win 2000 (98) да се сложи на Win XP. Същото е вероятно и за 2003.