Лаптоп Asus x550v с Вин 7 не зарежда
Не знам как е изгасен, но при стартирането му не приема никакви бутони появява се надпис резуминг виндовс и синия екран с знаменцето и до там... Така си стои.
Не може да се влезе нито в сеъв мод нито в биоса.
Моля за помощ и съдействие.
Благодаря на отзовалите се.
Отговор: Лаптоп Asus x550v с Вин 7 не зарежда
махни диска и виж дали ще влезеш в биос
Махнах диска и влязах в Биоса
току що намери проблемната част. Тествай я на друг компютър - куплунгите са същите и виж дали има грешки.
Някой може ли да ме посъветва какъв хард диск да си взема за същия лап топ? Реших да го разглобя и почистя, защото не работеше добре, но вече съм убедена, че проблема е в харда. След разглабянето беше ок, но няколко дни по-късно започна да мисли суупер много за най-обикновените неща при включване, после се нормализираше и след някакво време, както си гледам филм например, пак зацикляше. Та, след като го чаках търпеливо няколко дни да мисли, просто не издържах и го потупнах по клавиатурата(не ме съдете:Д), изключи се, и сега не се включва, но лед лампичката си свети. Възможно ли е проблема с включването да идва от не добре свързан кабел?
Тества ли дали е от диска,както е посочено по-горе в темата?
Закачи диска като втори на друг компютър и преименувай \hiberfil.sys на нещо друго. За да го видиш и преименуваш, в ControlPanel/Folder/Options/View трябва да си махнал отметката на "Hide protected operating system files".
Същото би трябвало да можеш да го направиш и без да махаш диска, като буутнеш от USB-флашка (например), но не мога да ти дам съвет как да си направиш такава флашка
ПП.
Нещо съм объркал датите/годините
Понеже дамата е абсолютно сигурна ,че диска е проблем ,в което доста се съмнявам. Моя съвет е да вземе хибрида Seagate Laptop Thin SSHD 500GB. Струва около 120-130 лв.