Отговор: Windows 10 - Очаквания и впечатления
Преди 2 дни когато имаше ъпдейти един служебен компютър почна през 5 минути да се рестартира. Отначало обвинихме ъпдейтите за това. После го изчистих хубаво вътре със сешоар и смених термопастата на процесора. Сега си е добре ,въпреки 10GB профил на потребителя.
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Преди 2 дни когато имаше ъпдейти един служебен компютър почна през 5 минути да се рестартира. Отначало обвинихме ъпдейтите за това. После го изчистих хубаво вътре със сешоар и смених термопастата на процесора. Сега си е добре ,въпреки 10GB профил на потребителя.
Сешеор, ролки, грим :thumbsup:
Хубавец стана...
Интересно този компютър дали се е замърсил в момента на update-а? А преди това не е ли работил при същите условия, не е ли бил със същата паста и т.н.?
Това означава само, че новият update товари повече процесора, който прегрява заради остаряла термопаста.
Моето обяснение е следното. Новите ъпдейти повече товарят процесора и диска.Направих следния експеримент .Към него има закачено външно флопи, като го махнах започна по-рядко да се рестартира.Изглежда работите са били на ръба.Вътре видимо не беше замърсен, но захранването и радиатора на процесора се пълнят с боклуци.. Купил съм един сешоар за 30 лева специално за да чистя компютри и има голям ефект. Махнах фабричната термопаста и сложих MX-4(за мен най-добрата)
Цитат:
emil vasilev
Моето обяснение е следното. Новите ъпдейти повече товарят процесора и диска.Направих следния експеримент .Към него има закачено външно флопи, като го махнах започна по-рядко да се рестартира.Изглежда работите са били на ръба.Вътре видимо не беше замърсен, но захранването и радиатора на процесора се пълнят с боклуци.. Купил съм един сешоар за 30 лева специално за да чистя компютри и има голям ефект. Махнах фабричната термопаста и сложих MX-4(за мен най-добрата)
Е има мини компресори без резервоар - много повече духане пада ;)
Аз избягвам да ползвам "духалки" при почистване на електроника. Не се знае къде ще попадне мръсотията и какво може да причини на апаратурата.
Цитат:
Gena_bs
Аз избягвам да ползвам "духалки" при почистване на електроника. Не се знае къде ще попадне мръсотията и какво може да причини на апаратурата.
Значи само мажеш прахоляка ;)
Който не духа няма споука... шегата настрани с продухване (но без влага) няма равно в премахването на праха!
Иначе дето щял да се навре незнайно къде праха - не го схванах... някъде в яденето/пиенете ли?
а какво й има на старата изпитана прахосмукачка?
Духането е по-ефективно от смукането.
четката ми от естествен косъм, купена и пазена специално за целта, както и прахосмукачката, видяла карантията на ДОСТА компютри, вероятно биха се възпротивили на това твърдение, както и белите ми дробове, посивявали понякога след неуспеха ми да подтисна инстинктивното желание да видя какво ще стане, ако духна 5-годишните отлагания по дъното на някоя кутия :))
както и да е, важен е резултатът
прочее, не ми се търси сега, но преди време имаше тестване на термопасти и обикновената паста за зъби се класира в горната третина на специално подбран списък качествени ТЕРМОпасти... ;)
Цитат:
emil vasilev
Духането е по-ефективно от смукането.
За какво става на въпрос :lol:
Цитат:
emil vasilev
Прецакани филтриращи кондензатори за 5V в захранващия блок.
Цитат:
ivodivo
Иначе дето щял да се навре незнайно къде праха - не го схванах... някъде в яденето/пиенете ли?
При духането малко количество прах може да попадне вътре в оптичните устройства и да им замърси лещите
Цитат:
MitkoS
Прецакани филтриращи кондензатори за 5V в захранващия блок.
При духането малко количество прах може да попадне вътре в оптичните устройства и да им замърси лещите
Които за щастие взеха да поизчезват...
С голяма четка с по-мек и дълъг косъм и прахосмукачка също се почиства доста добре всичко. Може и някоя по-тънка четка за по-тесните места. Компресора може да издуха нещо, което не трябва или да счупи някоя перка.
Вие да не мислите,че сешоар за 30 лв. изкарва някаква брутална струя,че да скуби кондензатори , но върши великолепна работа. Чувал съм легендите за пастата за зъби, но arctic mx-4 върши много добра работа.