Отговор: Windows 10 - Очаквания и впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
Сега остава да обясниш какво е
"Chromium базиран".
Да не би да е
"От Майкрософт са взели сорс-кода на Chrome (чувал съм публичен e (?)), разкрасили са го и хоп - нов Edge"
?
Новият Microsoft Edge е базиран на Chromium и е издаден на 15 януари 2020 г. Той е съвместим с всички поддържани версии на Windows и macOS. Изтеглянето на браузъра ще замени наследената версия на Microsoft Edge на компютри с Windows 10. Със скоростта, производителността, най-добрата съвместимост в класа за уеб сайтове и разширения, както и вградени функции за поверителност и защита, това е единственият браузър, който някога ще ви е необходим.
Засега мой фаворит е Firefox, нещо не мога да се доверя на Edge.
При 10-ката има ли възможност за смяна и увеличаване на шрифтовете на икони, менюта и т.н. както при 7-цата че нещо не ги откривам тези опции.
Имаш май само промяна на Font Size, което обаче най-малкото променя още и размера на иконите по десктопа.
Десен бутон някъде начисто по десктопа и като падне менюто се избира Display Settings и там има Font Size - както предефинирани 3-4 стойности, така и Custom Font Size, но задължително от 100% нагоре (надолу не може).
Възможно е за има и някой "ключове/параметри" в Registry, чиято промяна да променя размера на отделните елементи, но това все пак е само хипотеза. ... трябва да се поровиш в Гугъл дали може така.
Цитат:
vencifcl
При 10-ката има ли възможност за смяна и увеличаване на шрифтовете на икони, менюта и т.н. както при 7-цата че нещо не ги откривам тези опции.
Махнаха я тая възможност с ъпдейт по някое време. На мен ми свърши работа Winaero Tweaker, в секцията Advanced appearance settings ще намериш каквото ти трябва.
https://winaero.com/download.php?view.1796
Цитат:
vencifcl
Има.
Display > Change the size of text, apps and other items
В Advanced имаш и Custom scale, ако предварително зададените варианти не ти допадат.
Как стоят нещата с актуализациите, добре е да се актуализира или задължително трябва да се изключи.
Като имаш бърз компютър и интернет оставаш то да се ъпдейтва .
Не е много лесно да спреш актуализациите. Аз лично съм без актуализации, никак не страдам от липсата им. Но не бих искал да налагам мнение, де. Все таки, предпочитам да не си татуирам M$ на челото, пък нека съм глупав и неосъзнат.
Абе, ,щом ползваш Windows вече си татуиран...
И алтернативата съм ползвал (Macintosh, че то други нямаше много-много по оно време), но татуирането започна едва с 10-ката, при 7 са още изтриваеми. Но ако ще полемизираме на тема *nix (че такива подозрения имам), аз се оттеглям.
Цитат:
vencifcl
Как стоят нещата с актуализациите, добре е да се актуализира или задължително трябва да се изключи.
Добре е да се актуализира, но не бързай с ъпдейтите, които не ти се инсталират автоматично.
Например с Майския има проблеми, които все още се изчистват.
Microsoft призна още един проблем с новата версия на Windows 10
Потребителите се оплакват от сривове на OneDrive
https://www.windowslatest.com/2020/0...other-feature/
Цитат:
hristoslav2
Това е първото нещо което го махам :)