Проблем със стартиране на Win 7 на стар лаптоп
  Здравейте!
Първо потърсих във форума, но не намерих нищо по въпроса:( 
Лаптопа ми е Lenovo 3000 N200, старичък е, 2GB RAM, процесор Intel Centrino T5750 , 2GHz
Инсталирах пресен Win 7, SP1, x86, но голям зор с тръгването. Тръгва HDD да върти и после гасне. На следващия път започвам с Restore. Как да е, след рестора тръгва. И така до поредното гасене на лаптопа.
Не съм качвал още никакви драйвери, преди това преинсталиране имаше всякакви, но пак същата работа. Ъпдейтите не са автоматични.
Благодаря Ви предварително!
     Отговор: Проблем със стартиране на Win 7 на стар лаптоп
  Или Линукс, сетих се, ама съвсем ли не става виндовса седморка...
  Имаш проблем или със Windows-а, или нещо хардуерно - диска вероятно. Как няма да тръгне 7-ца на Т5750 и 2GB рам. Идеално ще си върви даже!
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Alexi  
 сложи си ХР

Няма смисъл да слага стара ОС. Аз имам един стар Асус с Интел Т5800 и 2 РАМ - WIN 7 работи идеално.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
espace  
 Имаш проблем или със Windows-а, или нещо хардуерно - диска вероятно. Как няма да тръгне 7-ца на Т5750 и 2GB рам. Идеално ще си върви даже!

+1

провери си харда 
отделно  като ги инсталираш - форматираш ли го ?
  Не бях прочел последните мнения, но вече бях намерил решение във форумите на Леново.Та хронологията е:
1. Инстал XP: греда!
2. Инстал Убунту: пак греда!!!!
3. Форум Леново, същия пробле се решава чрез връщане към фабричните настройки на биосче. 
4. Цък deafault неща в биос, инстал Win 7!! Лесно става, с един от функ клавишите!
5. Тръгва и работи перфекно!!!

Благодаря ви и доскоро!