Отговор: KODI грешно стартира
Цитат:
Първоначално публикувано от
morandis
Моето мини PC CENOVO след няколко неуспешни опита да се обнови до версия 1803, му се развали Windows-ът и се наложи да преинсталирам с 8.1 и после се обнови до Виндовс 10 HOME версия 1803(загубих данни но не са фатални - повече го ползвам за плеер за филми и за сърфиране).
Забелязвам един проблем, който го нямах преди(мониторът/ТВ си е същият) - при ветртикално превъртане с колелцето на мишката на страници с текст по форумите в браузер Хром(основен) - буквите се гърчат, размазват, сякаш ги гледаш под вода - от какво може да е това:confused:?
Дай снимка с проблема. Инсталирани ли са всички драйвери за видеото и т.н., в Device manager има ли липсващи драйвери/проблемни устройства? Включено ли е хардуерното ускорение на chrome? Само с този браузър ли го има проблема? И от какъв зор инсталираш стара версия на windows и после надстройваш? Теглиш си от сайта на microsoft последната версия на Windows и си я инсталираш директно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
morandis
Да, за опитите с измами от името на ebay четох в др. форум и затова вече имам едно на ум, сега си спомних, че и племенникът ми получи писмо от името на ebay, а той няма профил там. Също ме усъмни и неправилното съгласуване:) "поради няколко небрежност"
Въобще не отваряйте подобни писма, много ясно, че са с цел да си въведете данните от картите и после да не се чудите защо ви липсват пари!!! Гледайте подателя на писмата, а ако е нещо от банката, тя едва ли ще тръгне ей така да ви праща писма!
Благодаря за указанията - тези дни нещо забравих за проблема с размиването на текста - точно в момента не се проявява и се чудя защо, какво се е променило..., а го правеше не само в Хром, а и в др. браузери и въобще май дори и в Notepad с текст. Сега като се замислям: смених предишната безжична блутут мишка с WIFI и презакачвах HDMI кабела към монитора - може от тези неща да се е оправил проблемът.
Ползвам китайски мини комп, а не нормален - и доколкото съм чел инсталирането двете му ОС и драйвери е специфично, затова ползвам само и изключително тези които са дадени за конкретния модел и от никъде и никакви други ОС или драйвери, затова и всичко е ОК в Device manager, хардуерното ускорение на chrome е включено.
Напоследък имам едно съмнение, което на моменти прераства в подозрение и се реших да пиша да споделя за него - ами струва ми се, че откакто преминах на новата Виндовс 10 версия 1803, когато набирам текст стават много повече печатни/технически/механически грешки - не става въпрос за правописни или граматически, а например: изпускане на букви , на интервал или размяна на букви при все, че съм сигурен, че съм натиснал правилния клавиш?
Това след колко ракии се случва ?:) Най-вероятно е от клавиатурата.
Може да е и от възрастта и наченки на деменция, понеже алкохол почти не пия, а клавиатурата ми си е все същата от 5 години.:)
Обаче забелязах, че се случва и на други по форумите - и то хора, изключително държащи на правопис и граматика - но вярно, че им се случва, когато дават спешен отговор с обемист текст - личи си, че грешките са чисто печатни, не правописни.
Виж в Region and Language дали за Current language for non-unicode programs пише Bulgarian. Ако все пак пише така сложи някакъв английски ,рестартирай,промени на български ,рестартирай и всичко би трябвало да е наред. OC Build трябва да е 17134.83.
2 Прикачен файл(ове)
Не се шашкай , получавам по 2-3 такива съобщения на месец.
Да, имат ми основния имейл адрес - как постъпваш като техен редовен клиент:BigGrin, има ли смисъл да ги докладвам някъде или просто да ги трия?
Имам един модел Андроид TV BOX, който няма конектор RJ45 LAN за интернет по кабел, има само WI-FI, но скоростта е ниска 8-10 мегабит.
Трябва ми информация сигурна дали през УСБ евтин LAN адаптер може да работи с Андроид - например
Според описанието на този адаптер трябва да стане, може да питаш и продавача за по-сигурно дали се поддържа от всички модели и версии на андроид, стига да поддържа USB OTG, а и на снимките има даден таблет, даже се вижда наполовина windows/android.
Portable RTL8152 Chips USB 2.0 to RJ45 Network Card Lan Adapter 10/100Mbps For Tablet
Друг е въпроса дали скоростта ти ще се вдигне изобщо. Пробвал ли си таблета близо до рутера дали скоростта се подобрява? Тествал ли си го с други мрежи/рутери? С други устроства мрежата ти поддържа ли по-висока скорост?