Проблем с Photo viewer след ъпдейт
От вчера започна да не мога да разпечатвам с Photo viewer. Пускам печат .на 2 ПС и 3 принтера - бяло поле в средата и малко печат в крайщата на листа. С уиндолс 20Н2 съм и качени последните ъпдейти.
Може би е от тези два ъпдейта съсипаха работа кв5000802 или 10,0,19041,860. Втория не може да се премахне.
Някои имали решение.
Отговор: Проблем с Photo viewer след ъпдейт
Ако си инсталирал начисто Windows 10 не би трябвало да имаш Photo viewer.Сигурно е ъпгрейд от 7 или 8. Слагаш като подразбиращ Photos и продължаваш напред.
Програмата се пуска с промяна на регистрите. Тя много по бързо стартираща и удобна. Всимко ке оправи след деинсталация на ъпдйт от 12.3.2021 kb5000802.
Аз ползвам faststone image viewer. Много по-добра, безплатна и има хиляди опции, работи без проблеми и много бързо.
Photo viewer я има в Windows 10 неактивирана. Активира се при ъпгрейд от 7 или 8.1. И изглежда няма да се съобразяват с Photo viewer при ъпдейти.
Цитат:
Първоначално публикувано от
avenge
Аз ползвам faststone image viewer. Много по-добра, безплатна и има хиляди опции, работи без проблеми и много бързо.
Може да е добра тази програма но служебно ПС с ограничени юзерски права не можеш да сложиш никаква програма. И Photo viewer е единствена възможност за отваряне на tiff с повече от една страница и печат. Така сканират някои скенери. Единствения вариант е ако намериш безплатен онлайн конвертор.
За мен е пълна некадърност от МС да пускан нов ъпдейт които да осакати ента програма без да осигурят алтернатива.
Мога да ги оправдая ако са ги принудили заради не разрешено безплатно използване на формата тиф. Но трябваше да има някаква предварителна информация.
Ако това има връзка с работата ти, говори с администратора ви да ти оправи проблема. Ако не - няма какво да направиш.
- - - - - - - - - -
Евентуално може да пробваш някой онлайн софтуер или ако ги отваря тези файлове в браузъра.
Photos е наследник на Photo Viewer.Трябва да е много стар скенера ,за да е преимуществено сканирането в tiff. При нас се сканира в pdf.