Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 103 от общо 103
Like Tree9Одобрявам

Windows 11 - Очаквания и впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Member Аватара на vencifcl
  Тук е от
  Sep 2010
  Мнения
  834
  #91

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Защо не ми дава бърникам из защитната стена, някакви допълнителни настройки ли са необходими за които аз и идея си нямам как правят


  И що са махнали Изрязващият инструмент - този с който си правихме снимки на екрана, то пак има възможност ама по сложно са го направили.

 2.  
 3. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  9,236
  #92

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  "Изрязващият "инструмент" вече е монтиран в браузъра - като цъкнеш на "трите точки" вдясно на браузъра има едно фотоапаратче - аз съм го сложил на лентата на браузъра.
  Оказа се че нямам необходимост от заснемане на екрана - заснемам все нещо от браузъра.

  При мен в началото няма проблем да "бърникам в защитната стена" - нещо не намираш това което ти трябва.Сега нещо и аз не вдявам от къде се променяше настройката.
  В началото и аз бях като теб

  Някъде от настройките беше, но къде - като откриеш ни пиши да знаем и ние.

  Имаше начин за влизане, но вече не помня как ставаше, а и не ми е необходимо засега.

  ========================================================================================


  Междувременно аз си реших проблема със съвместимостта на Уин11 със скенера/мултифункционалното - влязох в сайта, теглих последни драйвери(които бяха за Уин10), деинсталирах старите, рестартирах, инсталирах "новите" и всичко си тръгна...
  Този пост е редактиран от justify; 23-05-22 в 16:09.

 4. Member Аватара на vencifcl
  Тук е от
  Sep 2010
  Мнения
  834
  #93

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  За браузър преди бая години си харесах Вивалди че и до ден днешен си карам с него, и той си има фотоапаратче. https://vivaldi.com/bg/
  Някъде от настройките беше, но къде - като откриеш ни пиши да знаем и ние.
  Само да го открием, трябва да се знаят тия неща кво ги крият. Знаех си аз че туй безплатното си има цена . Иначе бързо го харесахме, не че няма кусури де ама като се сетя ква грозна ми беше 10-ката в началото.

 5. Junior Member
  Тук е от
  Jan 2011
  Мнения
  24
  #94

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Snipping tool си го има в Уин11, поне при мен. Ако го нямаш, може да го свалиш от магазина. С клавиш Print се задейства, да не го търсиш из менютата.
  Защитната стена се отваря без проблеми при мен.

 6. Moderator Аватара на fXOrange
  Тук е от
  Jul 2008
  Живее в
  Lyon
  Мнения
  3,214
  #95

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  аз да попитам кой е умният инжелер, дето е махнал винетките на папките, в снимки. Гледам ного народ се револтира срещу тва в сайта на МС. Някой да знае начин?

 7.  
 8. Infraction Users
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  39,838
  #96

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Отново Microsoft? Актуализацията на Windows 11 блокира влизането след рестартиране на компютъра
  Компанията е наясно с проблема и е пуснала корекция


  В края на август беше пусната актуализация KB5016691 за Windows 11 версия 21H2, след инсталирането й някои потребители започнаха да имат проблеми. Възможно е да има грешки, когато се опитвате да влезете.
  След инсталиране на актуализацията и добавяне на нов потребител с Microsoft акаунт към системата, след рестартиране за кратък период от време, той не може да влезе в системата. В същото време това не засегна корпоративните потребители.
  Компанията вече каза, че е наясно с проблема. Като заобиколно решение се препоръчва да изчакате екранът за оторизация да се появи отново и да влезете отново. Твърди се, че при втория опит не би трябвало да има проблеми. Той отбелязва, че корекцията е готова и може да бъде инсталирана, въпреки че може да е специфична за региона.

  https://www.windowslatest.com/2022/0...sktop-sign-in/

  https://www.neowin.net/news/windows-...hare-on-steam/

 9. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  5,972
  #97

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Windows 10 и Windows 11 нали минаха на 1 ъпдейт през годината.
  За Windows 11 вече тазгодишния е на линия.
  Available today: The Windows 11 2022 Update

 10. Infraction Users
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  39,838
  #98

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Проблеми с принтерите след Windows 11 22H2.
  Някои печатащи устройства са изчезнали от системата, други са с деактивиран двустранен печат


  Първата голяма актуализация на Windows 11 - Windows 11 22H2 - се оказа много проблематична. Вече писаха за забавянето на компютъра в игрите след инсталирането на актуализацията ,
  https://www.ithome.com/0/642/850.htm
  а сега стана известно, че актуализацията затруднява работата на потребителите с принтери: след инсталиране на Windows 11 22H2 някои мрежови принтери изчезват от системата, докато в други спират да работят различни функции.

  Съобщава се, че инсталирането на Windows 11 22H2 прекъсва важни функции на принтери, които използват Microsoft IPP Class Driver или Universal Print Class Driver. Така че инсталирането на актуализацията лишава потребителите от цветен и двустранен печат, в някои случаи потребителите не могат да променят размера и вида на хартията.

  Потребителят на Twitter и ИТ инженерът Томас Форд откри причината, поради която Windows 11 22H2 не може да идентифицира мрежови принтери. Според него политиките за принтери по подразбиране в актуализацията не са конфигурирани правилно. Той препоръчва да зададете RPC връзката (Remote Procedure Call) на протокола „RPC през наименувани канали“ (RPC over named pipelines), след което принтерите отново ще бъдат открити от системата.

  https://www.neowin.net/news/printer-...-22h2-as-well/

 11. Infraction Users
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  39,838
  #99

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Нов проблем с Windows 11 22H2: Изтеглянето и копирането на файлове вече може да се забави с до 40%
  Причините все още не са известни


  Открит е друг проблем в операционната система Windows 11 22H2. Този път се отразява на скоростта на копиране на файлове. За това говори главният програмен мениджър на компанията Нед Пайл. Както се оказа, при копиране на големи файлове от отдалечен компютър или сървър на компютър с Windows 11, скоростта пада драстично в процеса.

  При копиране на файлове от няколко гигабайта индикаторът за скорост спадна с 40% и при това именно на системата Windows 11 22H2. Според Pyle в най-вероятния сценарий това може да се дължи на работата на мрежовия протокол SMB. Същото обаче беше отбелязано дори при копиране на локални файлове на самия компютър.

  Компанията продължава да търси причината за проблема, за момента тя е неизвестна. На потребителите се препоръчва да използват помощните програми robocopy или xcopy с опцията /J за копиране на файлове. В този случай всичко работи както трябва. Примерен код изглежда така:
  robocopy someserversomeshare c:somefolder somefile.ned /J

  Също така, според съобщения в медиите, можете да използвате други помощни програми за копиране като TeraCopy, FastCopy или CopyMaestro.

  https://www.pcworld.com/article/1341...ing-by-40.html

 12. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2015
  Живее в
  Сев.-Изт. Б-я
  Мнения
  5,972
  #100

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Днес забелязах, че след 22h2 32-битови приложения не могат да печатат.
  Проблема се решава след запис в Registry(не Regedt32, а Regedit)

  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Print\UnifiedPrintDialog] "PreferLegacyPrintDialog"=dword:00000001
  Restore the Legacy Print Dialog in Windows 11 22H2

 13. Infraction Users
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  39,838
  #101

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Дори на 12 годишен лаптоп може да се инсталира Windows 11 22H2. Никакви хардуерни ограничения на Microsoft не са проблем при използване на Rufus
  Потребител инсталира Windows 11 22H2 на лаптоп със стар двуядрен процесор Intel Core i5-580M


  Един от потребителите на най-големия американски форум Reddit сподели историята си за инсталирането на Windows 11 22H2 на много стар лаптоп - 12-годишен Acer Aspire 7740, оборудван с двуядрен процесор Core i5-580M. Системата няма TPM, още повече, че процесорът не се поддържа официално, но това не е проблем, ако използвате „правилния“ софтуер: в този случай потребителят използва Rufus 3.20, приложението ви позволява да заобиколите целия хардуер ограничения за инсталиране на най-новата версия на Windows 11.

  Историята на компютърните изисквания за инсталиране на Windows 11 е известна, ако не на всички, то на мнозина: Microsoft ограничава инсталирането на операционната система на компютри без поддръжка на TPM (поне под формата на софтуерна емулация), с малко количество RAM, на "стари" процесори. Използването на Rufus обаче е един от най-лесните начини да заобиколите всички тези ограничения.

  Интересното е, че още през юни тази година потребителите имаха възможност да инсталират бета версията на Windows 11 22H2 на „неподдържани“ компютри с Windows 10. Но Microsoft бързо разбра този „бъг“. Но с помощта на Rufus вече можете да инсталирате окончателната версия на Windows 11 22H2 на много стари компютри.

  https://www.ithome.com/0/646/900.htm

 14. Infraction Users
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  39,838
  #102

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Последните актуализации прекъснаха мрежата в Windows 11 и Windows 10 за някои потребители. Проблемът се отнася до протокола TLS/SSL
  Microsoft вече призна за проблема


  Преди няколко дни стана известно за пускането на актуализация KB5018418 за Windows 11 21H2 и KB5018427 за 22H2. Тази актуализация обаче донесе и нови проблеми. Оказа се, че корекцията от октомври причинява повреди при свързване към мрежата. Това се отнася за протокола TLS/SSL, поради което комуникацията между клиенти и сървъри не работи.
  Компанията отбеляза, че няколко потребители са съобщили за грешки и те са възникнали точно след инсталирането на актуализацията KB5018427.

  Подобен проблем се появи в Windows 10 след инсталиране на актуализация KB5018410. Компанията незабавно пусна корекция с номер KB5020435, която реши този проблем, тъй като повредата засегна всички версии на Windows 10. Що се отнася до Windows 11, беше пусната непланирана актуализация KB5020387 за версия 21H2. Ситуацията с Windows 11 22H2 обаче остава неразрешена.

  Разработчиците също така посъветваха да съобщават за проблеми чрез формуляра за обратна връзка в Windows, но все още не са уточнили кога ще бъде пусната последната корекция.

  https://learn.microsoft.com/en-us/wi...ake-might-fail
  https://www.neowin.net/news/microsof...ndows-10-more/

  - - - - - - - - - -

  Microsoft пусна актуализация за операционната система Windows 11, която добавя предварително обявени функции към нея.
  https://blogs.windows.com/windowsexp...source=ixbtcom

 15. Infraction Users
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  39,838
  #103

  Отговор: Windows 11 - Очаквания и впечатления

  Microsoft разработва програма за оптимизация на компютър, подобна на CCleaner. Бета версията вече е достъпна за изтегляне.
  Предназначен е за Windows 11


  Microsoft разработва помощна програма PC Manager, която е подобна на множество оптимизатори на ОС като CCleaner и т.н. Тази програма ви позволява да изтривате системни и временни файлове, да изчиствате кеша на браузъра и да извършвате други подобни действия.
  Можете също така да прекратите процеси, да управлявате списъка със стартиращи приложения, да изтриете временни файлове, за да оптимизирате системата.

  В момента вече има бета версия на програмата, но уебсайтът на помощната програма в момента е достъпен само на китайски, въпреки че самата програма има английски интерфейс. В същото време изглежда, че работи само на Windows 11.
  https://pcmanager.microsoft.com/
  На по-стари Windows 10, въпреки че помощната програма е инсталирана, тя не се стартира. Може би това се дължи на факта, че програмата все още е на ранен етап или разработчиците не са планирали да поддържат старата операционна система от самото начало.

  Кога се очаква пускането на PC Manager, все още не е известно. Също така не е ясно дали компанията планира да го пусне за по-стари системи.
  Съдейки по първите тестове, програмата наистина може да освободи определено количество RAM и да изтрие временни файлове. Остава обаче въпросът дали подобни действия наистина подобряват производителността на компютъра.

  https://www.windowslatest.com/2022/1...or-windows-11/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

 1. Отговори: 573
  Последно: 22-10-22, 20:41
 2. ME MSZ-SF Впечатления
  От mimojef във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
  Отговори: 86
  Последно: 16-12-19, 09:20
 3. Първи впечатления от Windows Phone 8 смартфон
  От kod във форум Смартфони, телефони
  Отговори: 13
  Последно: 04-09-13, 11:11
 4. Впечатления от Евро2008
  От Mr.TECHNO във форум Спорт
  Отговори: 25
  Последно: 30-06-08, 01:24
 5. СРЕЩИ С РАМА - Очаквания филм! Нещо повече?
  От spacedigital във форум Музика, филми и театър
  Отговори: 4
  Последно: 16-01-06, 18:36
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе